Emoji tipkovnica črke zamenja za emoji simbole.
V zraku · tehnologija

Za tipkovnice Qwerty ste prav gotovo že slišali, pa tudi če ne, je velika verjetnost, da po njej redno tipkate. Niste pa verjetno slišali še za emoji tipkovnico, ki namesto črk uporablja emoji simbole in je prišla na idejo tehnološkemu podjetju Disk Cactus, ki jo ponuja na Kickstarterju. Gre za silikonsko tipkovnico, ki pravzaprav ni tipkovnica v strogem pomenu besede, pač pa ”prevleka” za že obstoječo.

Emoji Keyboard, tipkovnica, ki namesto črk uporablja emoji simbole, jaha na valu popularnosti emoji simbolov, ki zadnja leta vladajo družbenim omrežjem in raznoraznim klepetalnicam. Pridno izpodrivajo besede, pa ne le, ker gre za univerzalni jezik, pač pa ker plastično in na prikupen način opišejo naša občutja.

Edina slabost silikonske tipkovnice podjetja Disk Cactus, ki jo najdemo na Kickstarterju je, da žal deluje le na Mac tipkovnicah (na voljo v dveh velikostih). Gre namreč za prevleko, ki jo poveznete čez fizično tipkovnico, med črkami in emoji načinom pa preklapljate s tipko Caps Lock.

PREBERITE ŠE: MWC 2015: Microsoftova mobilna zložljiva univerzalna tipkovnica

Ja, emoji so od leta 1998 pa do danes prehodili dolgo pot in se iz konca stavkov prebili povsem v ospredje. Več o tipkovnici pa v promocijskem posnetku.

Googlov novopečeni  Chromebook Pixel. Google s prenosnikom Chromebook Pixel teče drugi krog url Tipkovnica BeeRaider – inovativna računalniška tipkovnica za pogumne Lenovo Yoga Tablet 2 Pro se lahko pohvali s številnimi priboljški, a najbolj gotovo izstopa vgrajeni projektor. Lenovo Yoga Tablet 2 Pro – multimedijska tablica s projektorjem Goodyearova pnevmatika, ki proizvaja električno energijo za hibridne sisteme. BH03 – Goodyear s pnevmatiko, ki proizvaja električno energijo · ·