cover-pesticidi
Utrip mesta · zdravje & lepota

Ni skrivnost, da je praktično vso sadje in zelenjava na policah trgovcev obremenjena s pesticidi. Zato smo za vas izbrskali načine, kako na najbolj preprost način operemo zelenjavo in sadje ter tako dosežemo, da so pesticidi prisotni v najmanjši možni meri.

V kolikor imate majhne otroke bo ta nasvet še posebej koristen, saj je potrebno poskrbeti, da naši najmlajši dobijo le neoporečna in čim manj s pesticidi obremenjena živila.

Čiščenje zelenjave in sadja z vodo ni vselej najbolj učinkovito. V kolikor pri roki nimate drugega, pa sadje ali zelenjavo zadlje časa namočite v vodo (več kot 12h). Na ta način boste razstopili določene spojine in snovi na sami površini sadja in vsekakor pripomogli k temu, da bo sadje in zelenjava manj obremenjena s pesticidi.

Čudežna – soda bikarbona

S čudežnim domačim pripomočkom, ki so ga poznali že Egipčani, boste v prej kot 10 minutah z zagotovostjo očistili sadje in zelenjavo pesticidov. V večjo skledo ali kar pomivalno korito natočite vodo sobne temperature in ji dodajte veliko kuhinjsko žlico sode bikarbone. V pripravljeno, le še namočite sadje in zelenjavo ter jih pustite v “kopeli” dobrih 10 minut. Takoj zatem sadje in zelenjavo le še temeljito izperite s tekočo vodo.

Kjer kupim sodo bikarbono? 

Sodo bikarbono boste našli pri večini trgovcev na oddelku za peko peciva. Obstaja več blagovnih znamk in vrst. Vsekakor morate izbrati jedilno sodo bikarbono za zgoraj opisani postopek.

Predstavljamo vam še en način čiščenja sadja in zelenjave, ki se nam je zdel izjemno zanimiv in ga lahko zelo ghitro pripravite sami, kar doma. Potrebujete le kis in sodo!

cover-float Float – terapevtski pripomočiki za lebdenje na vodi melvita_NOVO1000x500 Melvita: vabljeni na brezplačno nego in masažo obraza iStock_000061294698_Medium 5 enostavnih trikov, kako jesti bolj zdravo vsak dan Spomladanska utrujenost Spomladanska utrujenost: Kako jo lahko premagamo? ·