Preobrazba logotipov tehnoloških velikanov
V zraku · tehnologija

Evolucija logotipa je odraz razvoja blagovne znamke oziroma zgodbe podjetja skozi čas. Če kdo, potem so tehnološka podjetja tista, ki se morajo iz dneva v dan prilagajati, dokazovati in odgovarjati na izzive časa. V svetu tehnologije je namreč tisto, kar je bilo še včeraj novo, danes že staro. To se pozna tudi na logotipih in nekateri velikani so dali skozi res drastične in ne le kozmetične spremembe. Preverite, kako so na izzive časa odgovarjali Apple, Microsoft in ostali tehnološki velikani.

Medtem ko nekateri tehnološki velikani svojega logotipa, ki pooseblja duh in prizadevanja družbe v prihodnosti, niso spreminjali desetletja, so jih drugi menjali kot srajce. Tempo sprememb v tehnologiji je namreč ubijalski in le s spremembami (tudi vizualne podobe) znamke ostajajo relevantne. Seveda obstajajo svetle izjeme.

PREBERITE ŠE: Penised.com – falična preobrazba logotipov

Na primer IBM velja za eno najbolj prepoznavnih znamk nasploh, čeravno svojega znaka ni spremenil že od davnega leta 1972. Po drugi strani pa je šel Hewlett Packard (HP) na številne ”kirurške” posege od nastanka leta 1939 in na ta način ohranjal ”svež” videz. Zadeve so se ”umirile” šele, ko sta v logotipu ostali zgolj inicialki.

Kaj pa ostali? Verjeli ali ne, tudi nekateri tehnološki velikani so svoje logotipe v svoji relativno kratki zgodovini tako močno spreminjali, da jih z originalnimi logotipi sploh ne bi prepoznali. Greste stavit?

AppleOdpri galerijo
DirectX 12 in Final Fantasy 15 DirectX 12 je prihodnost video iger in igračarstva svetla kot še nikoli cover-facebook-messenger Facebook Messenger po novem omogoča brezplačne video klice Akcijska kamera TomTom Bandit Akcijska kamera TomTom Bandit pretresa trg akcijskih kamer Preverite, koliko let vam glede na fotografijo prisodi Microsoft. Preverite, koliko Microsoft misli, da ste stari? #HowOldRobot ·