Facebook uvaja Dislike
V zraku · buzz buzz

Facebook preizkuša gumb ‘Ni mi všeč’, kar je posledica velikega povpraševanja po palcu, obrnjenem navzdol, saj dosedanji čustveni simboli očitno niso zadovoljili vseh. Facebook reakcijo ”dislike” testira znotraj aplikacije Messenger.

Pred letom in pol je Facebook najavil čustvene simbole kot nov način izražanja mnenj/čustev in s tem vsaj delno potešil tiste, ki so želeli gumb dislike oz. ni mi všeč. Toda očitno to ni bilo dovolj oz. je uporabnike zamotilo le za kratek čas. Facebook – čeprav je Mark Zuckerberg večkrat zabičal, da gumba dislike zaradi možnosti zlorab ne bo – je namreč popustil pod pritiskom in gumb ‘ni mi všeč’ že preizkuša.

PREBERITE ŠE: Facebook: prosili smo za gumb Ni mi všeč, dobili pa smeške!

To pa ne pomeni, da bo Facebook dobil palec, obrnjen navzdol. Trenutno ga preizkušajo znotraj aplikacije Messenger. Testirajo predvsem uporabnost v primeru glasovanja, s to potezo pa poskušajo najti nov način, kako Messenger narediti še bolj zanimiv in uporaben. Gre zgolj za preizkus. Čustveni simboli so se sicer dobro prijeli. Do danes je bilo že prek 300 milijonov tovrstnih reakcij, najbolj priljubljen med njimi pa je ”ljubezen”.

Smart Pet Bottle Smart Pet Bottle: odpiranje plastenke z aplikacijo smith-jarrod-1920 Takšen je danes Smith Jerrod iz serije Seks v mestu! Zvezdniki kot otroci Zvezdniki, ko so bili še otroci – bi jih prepoznali na otroških fotografijah? Tleskanje po trebuhu Ustvarjanje glasbe z udarjanjem po trebuhu