Foto: Shutterstock
V zraku · buzz buzz

Če je pred vami razgovor za službo, ki bi jo resnično radi dobili, poskrbite, da na Facebooku in drugih družbenih omrežjih ne boste imeli objav, ki bi lahko odbile delodajalca in vas stale službe.

Nova raziskava spletne platforme za zaposlovanje Jobvite razkriva, na kaj so pozorni delodajalci, ko pregledujejo vaše profile na Facebooku, LinkedInu ali Twitteru. Raziskava med delodajalci je pokazala, da jih kar 93 odstotkov pregleda družbene profile kandidatov in da v 55 odstotkih primerov še enkrat premislijo, ali bi nekoga zaposlili na podlagi tega, kar so tam našli. Naslednje vrste objav negativno vplivajo na možnost zaposlitve.

Objave na Facebooku, ki delodajalce odvrnejo od tega, da bi vas zaposlili:

  • 83 odstotkov delodajalcev odvrne, če so objavljene kakršnekoli nedovoljene substance.
  • 70 odstotkov delodajalcev odvrnejo seksualne objave.
  • 50 odstotkov delodajalcev odbije orožje.
  • 44 odstotkov delodajalcem se zdi zaskrbljujoč alkohol.
  • 66 odstotkov delodajalcev odvrne kandidatovo slabo poznavanje slovnice.
  • 1 od 6 kandidatov je zavrnjen zaradi izražanja političnih prepričanj.

Še nekaj podatkov, ki vam utegnejo biti v pomoč:

  • 65 odstotkom delodajalcev se zdi velik plus, če na LinkedInu zasledijo vaše dobrodelno udejstvovanje.
  • V ZDA je prek LinkedIna poiskalo kandidata že 79 odstotkov v raziskavo vključenih delodajalcev.
  • Najmanj delodajalcev išče kandidate na Twitterju.

PREBERITE ŠE: Najboljši filmi 2016 po izboru uredništva

Če se želite izogniti temu, da potencialen delodajalec preverja vaš Facebookov profil, poskrbite, da bo ta zaseben (in preverite, ali to res drži, saj Facebook pogosto spreminja nastavitve). Poskrbite tudi, da na družbena omrežja ne dajete ničesar, kar bi vam lahko škodovalo. Četudi še niste imeli izkušnje, da bi vam vaše objave na družbenih omrežjih škodovale, razmislite še enkrat. Morda niti ne veste, da so vam.


selena gomez coca cola Največkrat všečkane Instagramove objave v letu 2016 Uporabni triki za starše Praktični triki, ki bodo staršem precej olajšali življenje Infinite Galaxy Puzzle - sestavljanka, ki je pozna konca Infinite Galaxy Puzzle: puzzle, ki jih ne moremo sestaviti do konca Arcaid Awards 2016 Arcaid Awards 2016 – najboljše iz arhitekturne fotografije · ·