Ford GT Carbon Series
Utrip mesta · mobilno

Da je Ford GT eden izmed najboljših superšportnih avtomobilov ni nobenega dvoma. A vseeno mu tu in tam manjkajo ‘finese’, zaradi katerih bi vsakodnevno življenje z njim postalo znosnejše. Ford GT je namreč vedno dajal prednost zmogljivosti, voznikovo udobje pa ni bilo ravno najpomembnejše.

A tudi ti časi se spreminjajo. Naposled smo le dobili Ford GT Carbon Series, ki ima posluh tudi do voznikovega udobja. Posebna serija Carbon ne bo imela predelav motorja, saj jih pri 650 konjskih močeh niti ne potrebuje. Ford GT Carbon Series je najlažja izmed vseh serij Ford GT in to za kar 18 kilogramov. Težo so zmanjšali z uporabo titana za izpušni sistem in vijake platišč, z uporabo karbonskih vlaken za platišča in uporabo lahkega polikarbonatnega materiala za pokrov motorja.

Zmanjšanje teže je tako omogočilo vgradnjo dodatnih komponent, ki povečajo voznikovo udobje. Klimatska naprava, avtoradio in Fordov sistem SYNC 3 bodo pripomogli k bolj ležerni uporabi superšportnika, ko se bodo lastniki z njim podali proti oziroma od dirkališča. Carbon Series ima izdatno izpostavljena karbonska vlakna, bodoči lastniki pa si lahko omislijo pokrove stranskih ogledal, zavorne čeljusti in osrednjo črto prek avtomobila v štirih različnih barvah – srebrni, oranžni, rdeči ali modri. S Carbon Series je Ford GT postal še bolj privlačen, kot je bil.

Galerija slik: Ford GT Carbon Series

Ford GT Carbon SeriesOdpri galerijo

Hyundai Santa Fe Hyundai Santa Fe: izboljšave so več kot očitne Royal Enfield KX Concept EICMA 2018: zanimivosti in novosti iz sejma motornih koles Ducati Panigale V4 R - 2018 Ducati Panigale V4 R (2018) je najmočnejši serijski motor na svetu Passenger-Drone-2 Astro Elroy: ‘dron’, ki samodejno pelje potnike · · · · ·