Mustang Lithium
Utrip mesta · mobilno

SEMA v Las Vegasu je pomemben dogodek za ameriške proizvajalce avtomobilov, in v ta namen je Ford ustvaril popolnoma električni Mustang, Mustang Lithium.

Mustang Lithium proizvede 1355 nm navora in več kot 900 konjskih moči. To pomeni, da je najmočnejši Mustang, ki ga je Ford kadarkoli izdelal. Vsa ta moč pa ne pride iz za Mustang “standardnega” 5-litrskega V8 motorja, ampak iz dveh elektromotorjev. Čeprav je to le edinstven primerek, torej avto izdelan posebej za sejem SEMA, je dokaz, da pri Fordu že razmišljajo o električni prihodnosti.

Kar je izjemno, je to, da Mustang Lithium ni “še eden” od električnih športnih avtomobilov. Ima namreč 6-stopenjski ročni menjalnik. Razlikuje se tudi po tem, da pravzaprav sploh ni videti kot električen avtomobil. Je nizek in eleganten, z dodatnimi deli karoserije iz ogljikovih vlaken, in z le nekaj modrimi odtenki, ki nakazujejo na električno srce.

Ta enkratni prototip je namenjen predstavitvi Fordove predanosti elektrificirani prihodnosti in nakazuje, kaj lahko pričakujemo pri Fordovem električnem in na Mustangu zasnovanem SUV-ju, Mach E SUV, ki naj bi bil uradno predstavljen že čez nekaj mesecev. Velja omeniti, da Ford namerava do leta 2022 v elektrificirana vozila investirati več kot 11 milijard dolarjev.

Galerija: Ford Mustang Lithium

Mustang LithiumOdpri galerijo

BMW M2 CS BMW M2 CS : čistokrvni športnik Aston Martin Brough Superior AMB 001 Aston Martin Brough Superior AMB 001: prvi motocikel s krilatim emblemom 2020 Mustang Shelby GT500 Ford Mustang Shelby GT 500: najmočnejši Mustang vseh časov Audi A1 Citycarver Audi A1 Citycarver · ·