Potrošniki izbrali nov okus jogurta Mu Natur

V Ljubljanskih mlekarnah so pred tremi leti pričeli s projektom clean label, v okviru katerega so med drugim prenovili vse sadne jogurte blagovne znamke Mu. Pred dobrim letom pa so storili še korak naprej in predstavili novo linijo izdelkov, jogurte Mu Natur. Njihova edinstvena prednost je, da so sestavljeni zgolj iz dveh sestavin – jogurta in sadja in so trenutno edini jogurti s sadjem brez dodanega sladkorja na slovenskem tržišču.

Vendar pa je razvoj izdelkov po načelu manj je več zelo zahteven. Ključno vprašanje pri razvoju prvega tovrstnega izdelka je bilo, kako združiti samo dve sestavini, naravni jogurt in sadje brez vseh ostalih dodatkov, hkrati pa potrošnikom predstaviti kakovosten in okusen izdelek s primerno dolgim rokom uporabe. Da jim je to uspelo, je potrdila tudi Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani s certifikatom 100 % naravno. Ugledni certifikat predstavlja jamstvo potrošnikom, da bodo zaužili kakovostne izdelke, ki vsebujejo le naravno prisotna sladkorja fruktozo in galaktozo, sestavini v sadju in mleku. Biotehniška fakulteta pa je vključena tudi pri sami proizvodnji jogurtov Mu Natur, in sicer v obliki rednega preverjanja ustreznosti izdelkov.

Zmagovalec Mu Natur breskev/mango že na prodajnih policah

Pozitiven odziv potrošnikov na jogurte Mu Natur je na Ljubljanskih mlekarnah botroval odločitvi, da na trgu predstavijo nov okus, ki se bo pridružil jagodi in borovnici. Pri razvoju okusa so želeli narediti korak naprej, zato so vanj vključili potrošnike in jih povabili, da pomagajo pri sprejemu ključne odločitve v fazi razvoja izdelka – kakšen naj bo nov okus jogurta Mu Natur?

Da bi preverili mnenje potrošnikov, so konec avgusta v različnih slovenskih krajih organizirali degustacije, na katerih so imeli potrošniki možnost poskusiti tri okuse jogurta Mu Natur in glasovati za najljubšega. V sproščenem vzdušju so mladi in mladi po srcu okušali vzorce, med seboj delili mnenja in se zabavali ob stand-up vložkih komika Jana Kreuzerja z ekipo.

Pripravljenost ljudi, da nam pomagajo sprejeti odločitev glede novega okusa jogurta Mu Natur, je bila nad vsemi pričakovanji. To priložnost bi izkoristili, da se zahvalimo vsem sodelujočim in jim sporočimo, da smo njihovo mnenje seveda spoštovali. Največ glasov je prejel okus Mu Natur breskev/mango, ki je v teh dneh že na voljo na prodajnih mestih po Sloveniji,
so še sporočili iz Ljubljanskih mlekarn.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
l-m.si

Vsebino omogočajo Ljubljanske mlekarne.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tako pravilno očistiš jagode: če jih daš v slano vodo, iz jagod prilezejo male žuželke