Frame - uokvirjem samsungov QLED televizor
V zraku · tehnologija

Oblikovalski studio Fuseproject, ki ga vodi priznani industrijski oblikovalec Yves Béhar, je Samsungov televizor QLED spremenil v umetniško sliko z okvirjem, ki pa izgine v trenutku, ko televizor prižgemo.

Samsungov QLED-televizor je že sam po sebi pravcata umetnina. Toda oblikovalski studio Fuseproject je šel še korak dlje in ga zamaskiral v umetniško sliko z okvirjem ter poimenoval Frame. S tem, ko smo ploske televizorje začeli obešati na steno, se nismo mogli izogniti primerjavam s slikami. Zdaj pa med njimi niti ne bomo mogli ločiti več.

Vsaj ne v primeru predelanega Samsungovega televizorja QLED, ki v času neuporabe ni zgolj velika črna površina, pač pa umetniško slika. V času neaktivnost namreč prikazuje umetniško delo (t. i. art način), toda le, ko je nekdo prisoten v prostoru, sicer se ugasne popolnoma. Še več, senzor svetlosti prikaz slike prilagaja trenutni svetlobi in digitalno delo se nanjo odziva natanko tako, kot bi se slika na platnu.

PREBERITE ŠE: Samsung QLED TV – prihodnost slike

Posebnost predelanega QLED-televizorja je tudi to, da lahko izbirate med različnimi okvirji, in sicer belim, črnim in lesenim, številni slikarji pa so umetniška dela ustvarili prav za ta projekt oz. televizor. Ne gre pa za prvo sodelovanje Samsunga in Yvesa Béharja. Ta je že leta 2015 Samsungov televizor postavil na poseben piedestal.

Galerija – televizor kot umetniška slika:

Frame – uokvirjen Samsungov QLED-televizorOdpri galerijo
Levi's x Google Google x Levi’s – pametna džins jakna z rokavom na dotik Tesla KIUC Tesla na Havajih odprla največjo skladovnico električne energije na svetu Naglavne slušalke Mindset Mindset: pametne slušalke, ki izboljšajo koncentracijo s prepoznavanjem možganske aktivnosti Handle Handle – robot, okreten kot gimnastičar, ki bi zlahka tekmoval v teku čez ovire · · · · · ·