fbpx

Pirelli predstavil pametne pnevmatike, ki te same naročijo pri vulkanizerju

Pirelli Connesso

Tudi pnevmatike postajajo pametne. Če Goodyearove sferične še nekaj časa ne bodo zapeljale na ceste, pa je Pirelli v Ženevi že predstavil takšne, ki bodo na delu kmalu. Gume imajo vgrajen čip, ki omogoča komunikacijo z voznikom, ki je vedno na tekočem z njihovim stanjem.

Avtomobili nam s svojo tehnologijo priskrbijo marsikateri podatek tako o stanju na cesti kot tudi o vedenju motorja. O pnevmatikah pač ne, čeprav te igrajo ključno vlogo pri zagotavljanju varne vožnje. Pirelli želi to spremeniti.


V Ženevi je predstavil tehnologijo Pirelli Connesso. To bodo sprva vgradili v pnevmatiki P Zero in Winter Sottozero, svoji najboljši letni oz. zimski gumi, pozneje pa je bodo dobile tudi druge.

PREBERITE ŠE: Izšel je Pirellijev koledar 2017 – prvič brez golote in brez ličil


Vgrajeni senzorji bodo beležili številne podatke o pnevmatikah, kot so temperatura, tlak, obraba in obremenitev pnevmatike, ter odštevali preostale kilometre. Vmesnik bo te podatke dostavljal na pametni telefon. Če ne bo vse, kot bi moralo biti, bo lastnik o tem obveščen. Še več. Connesso vam v primeru okvare pnevmatike predlaga bližnjega vulkanizerja in vas po želji tudi sam naroči.

Galerija – pametne pnevmatike Pirelli:

Dodatne Informacije

Več informacij:
tyres.pirelli.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!