cover-samsung-galaxy-watch-active2
V zraku · tehnologija · pametne ure

Pametne naprave so postale del našega vsakdana. Novodobna ura pa je kar naenkrat postala vse več kot le merilec časa. Galaxy Watch Active2 letvico dviguje še nekoliko višje in tako predstavlja najnovejši dodatek portfelja pametnih ur Galaxy.

Galaxy Watch Active2 je najnovejši dodatek portfelja pametnih ur Galaxy. V primerjavi s predhodnico pa ima kot se spodobi izboljšane mnoge funkcije. Med drugim se je vrnil način upravljanja ure z obročkom, ki smo ga bili deležni pri uri Samsung Galaxy Gear S3. Slednji je le virtualne narave, a z isto funkcionalnostjo. Seveda ura zmore spremljati in beležiti mnoge funkcije vašega telesa – smiselno s ciljem doseganja dobrega počutja. Tako beleži spanje, fitnes in obvladovanje stresa. Hkrati pa vas obvešča o tistih stvareh, ki so vam najpomembnejše.

“Trg pametnih ur hitro raste, zato smo pri Samsungu navdušeni nad nenehnim širjenjem svoje prisotnosti na nove in vizionarske načine,” je dejal DJ Koh, predsednik in izvršni direktor oddelka za IT in mobilne komunikacije, Samsung Electronics. “Z Galaxy Watch Active2 smo ustvarili napravo, ki bo potrošnikom omogočila nadzor nad njihovim zdravjem in dobro počutje ter neovirano delovala z njihovimi napravami in se povezala po ekosistemu Samsung Galaxy, s čimer bo njihovo življenje lažje in boljše.”

Namenski dizajn, prilagojen vašemu življenju

Novi Samsung Galaxy Watch Active2 lahko dobite v dveh različnih velikostih in sicer – premera 44 mm in 40 mm – ter v dveh značilnih slogih: lahek aluminij s priložnostnim pasom Fluoroelastomer (FKM) ter model z vrhunskim nerjavečim jeklom z usnjenim pasom. Pametne ure je mogoče prilagoditi z vrsto dodatnih elegantnih paščkov, ki jih dopolnjujejo t.i. digitalni in dizajnerski “obrazi” – oziroma digitalne številčnice, ki se prilagajajo vašemu osebnemu slogu. Obstaja celo izjemno zanimiva funkcija za tiste, ki želijo uro resnično prilagoditi svojemu slogu. Slednji lahko zdaj prilagodite digitalno številčnico po izgledu svoje obleke z algoritmom. Vse na voljo v aplikaciji Galaxy Wearable. Preprosto fotografirajte svojo obleko, izberite med petimi različnimi barvnimi vzorci in “obraz”  oziroma številčnica vaše ure se v nekaj sekundah spremeni in prilagodi vašemu izgledu.

Intuitivno upravljanje z obročem

Vsi, ki smo se uspeli spoznati s Samsung Gear S3 smo se zaljubili v mehanski obroč, s katerim lahko izbiraš aplikacije ali upravljaš s funkcijami ure. Samsung tokrat to funkcionalnost vrača – a v digitalni obliki. Na lepo ukrivljenem zaslonu Super AMOLED se vrtljiv okvir zaslona na dotik zasuka v smeri urinega kazalca in v nasprotni smeri urinega kazalca, tako da lahko preprosto izberete priljubljene aplikacije. Poleg tega nadgrajeni One UI ponuja preprosto, jasno in naravno uporabniško izkušnjo za navigacijo.

Popolna spremljevalka za vaše “wellness cilje”

Galaxy Watch Active2 služi tudi kot odlično orodje za izboljšanje zdravja in dobrega počutja, saj ponuja vpogled v podatke, s pomočjo katerih lahko izbirate pozitivne življenjske navade v svoji prehrani, vadbi, duševnem zdravju, spanju in še več. Acitve2 lahko sledi več kot 39 načinom vadb, pri čemer se jih sedem samodejno aktivira – vključno s tekom, hojo, kolesarjenjem, plavanjem, veslaškim strojem, eliptičnim strojem in dinamičnimi vadbami. S posodobljenim tekaškim trenerjem lahko v realnem času spremljate svoj tekaški napredek in izbirate med sedmimi različnimi tekaškimi programi. Galaxy Watch Active2 ima na zadnji strani nove inovativne senzorje za zdravje, ki omogočajo hitrejše in natančnejše odčitavanje, vse z namenom, čim boljšega zajema podatkov. A ne le to. Galaxy Watch Active2 vam pomaga tudi spremljati nivo stresa v realnem času s pomočjo aplikacije Samsung Health. Hkrati pa omogoča tudi dostop do vodenih programov meditacije v povezavi z aplikacijo za meditacijo – Calm. Izboljšani algoritmi za analizo spanja vam pomagajo pri zdravih vzorcih spanja (skozi štiri faze spanja), pomagajo pri okrevanju ponoči, da se pripravite za naslednji dan in nove izzive.

Povezljivost je ključ

Galaxy Watch Active2 omogoča povezavo LTE in tako klicanje in sprejemanje klicev iz ure. Medtem ko so aplikacije, kot so priljubljeni družabni mediji, dostopni le z dotikom prsta. Zdaj vam je lahko celo všeč objava vašega prijatelja na družabnem omrežju, prav tako si lahko na uri ogledate krajše video posnetke. V uro pa so tokrat preko aplikacije translate integrirali tudi prevajalnik, ki sedaj podpira priročno prevajanje glasu in besedila v realnem času v več kot 16 jezikov. Seveda obstaja kopica aplikaciji, kot je partnerstvo s Spotify in drugimi ponudniki glasbe.

Eden glavnih sestavnih gradnikov ekosistema Galaxy

Kot del družine Galaxy, Galaxy Watch Active2 prinaša najboljše iz Samsungovega ekosistema. Ko je Galaxy Watch Active2 seznanjen z vašim pametnim telefonom Galaxy, omogoča fotografiranje, začetek snemanja videoposnetka, predogled posnetkov na sami uri, preklapljanje med sprednjimi in zadnjimi objektivi vašega pametnega telefona in še mnogo več funkcij – vse kar iz vašega zapestja. Uporabite lahko tudi brezžični PowerShare na pametnem telefonu Galaxy in tako na preprost način dopolnite baterijo vaše ure.

Pametne ure so vedno bolj koristne. In Galaxy Watch Active2 je vsekakor en tistih ta hip najbolj naprednih izdelkov. Ponuja najboljše obeh svetov. Na eni strani spremlja vaše aktivnosti in je odlična športna ura. Na drugi strani pa vam omogoča povezanost s stvarmi, ki so vam pomembne. Ura Active2 bo na razpolago v večih izvedbah in kakopak različnimi cenami. Slednje se začnejo pri preračunanih 279 evrih (cena je neuradna).

Galerija slik: Samsung Galaxy Watch Active2

Samsung Galaxy Watch Active2Odpri galerijo

Polar Ignite: športna ura, ki nadomešča osebnega trenerja Polar Ignite: športna ura, ki nadomešča osebnega trenerja all-else-fades-1440x600px-02 (1) copy Nova multišportna ura Suunto 5: pripravljena, da vas dopolni MKF_9060 Samsung Galaxy Watch Active: spremljajte svoj napredek s stilom Artenix: čudežni pas, ki napolni baterijo vaše pametne ure Apple Watch Artenix: pašček, ki brezžično napolni baterijo pametne ure Apple Watch · · ·