according-to-scientific-drop-test-this-smartphone-is-basically-the-terminator-2-1400x933
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Vsakemu od nas se je verjetno že zgodilo, da mu je telefon padel iz rok in treščil ob tla. Ali je vaši napravi padec uspelo preživeti brez praske? Če ste lastnik najbolj odpornega telefona, je to povsem običajno.

V trenutku, ko nam telefon zdrsne iz roke, se svet za trenutek ustavi. Nihče si seveda ne želi, da se njegov dotlej dobro ohranjen telefon spremeni v razvalino. Največkrat je žrtev padca zaslon, marsikdaj pa se tudi zgodi, da telefon po tem ne deluje več, kot bi moral.

Telefoni različnih podjetij se razlikujejo v odpornosti na padce. Prav zato so se pri ameriški organizaciji Consumer Reports odločili, da izpeljejo raziskavo na to temo. V sklopu eksperimenta so posamezne modele telefonov 100-krat vrgli z enake višine.

Naziv najbolj odpornega telefona je pripadel Samsungovemu Galaxyju S9, ki je 100 padcev preživel z le nekaj praskami. Zanimivo je, da so se številni modeli iz serije Galaxy zvrstili na vrhu seznama.

Tudi če imate Samsung Galaxy S9, vam ne priporočamo, da ga uporabljate namesto žoge. S svojim telefonom je treba ravnati skrbno in ga ustrezno zavarovati.

Sony Xperia XZ2 Premium Sony Xperia XZ2 Premium: nova Xperia z izpopolnjeno dvojno kamero Untitled-1 Huawei P20 PRO: pametni telefon, ki postavlja nove standarde Foto_Samsung Galaxy S9 in S9+_spremenite vsakodnevne trenutke v nekaj posebnega (1) Samsung Galaxy S9 in S9+: Več akcije, manj zamegljenosti iphone-8-red iPhone 8 je zdaj na voljo v rdeči barvi in na tvojem “must-have” seznamu · · · ·