Tako se piše Barbika!

Barbie oziroma Barbika, najbolj slovita punčka na svetu, ki je bila in je še del sveta številnih deklic po svetu, ima priimek. Razkrit je bil v uradnem tvitu, internet pa je ‘znorel’.

Ob praznovanju nacionalnega dneva bratov in sester so na uradnem Twitter profilu Barbike izdali, kako se ta piše. Objavljena je bila namreč fotografija Barbike z njenimi sestrami, ob kateri je pisalo “Happy #SiblingsDay from the Roberts Sisters!”

Znan je priimek Barbike.
Znan je priimek Barbike.

Fotografija, ki je prejela več kot 10 tisoč všečkov, je sprožila kar nekaj razprav, saj se ljudje nikoli niso spraševali, ali ima Barbika priimek, oziroma jim nikoli ni padlo na pamet, da ga ima. Ena od uporabnic Twitterja je zapisala: “Vedno sem mislila, da je njen priimek Doll (op. a. lutka).”
Polno ime Barbike je dejansko Barbara Millicent Roberts. Ustanovitelji Mattela Ruth Handler, Ellito Handler in “Matt” Matson so Barbiko ustvarili v 50. letih prejšnjega stoletja in jo poimenovali po hčeri zakoncev Handler, ki je Barbara.
Barbie ima tudi tri sestre Skipper, Chelsea in Stacie.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Skoraj vse nadpovprečno inteligentne ženske imajo eno precej grdo navado!