GoCycle GXi
Utrip mesta · mobilno

Električno kolo GoCycle GXi je zaradi svoje praktičnost idealen mestni sopotnik.

Podjetje GoCycle se bavi s sestavljanjem prenosljivih električnih koles. Oziroma takšnih koles, ki jih lahko brez težav zložimo in odložimo na sedež, nesemo s seboj na avtobus in podobno. Nov model GXi bo nekakšna mešanica modelov GX in G3. S tem bodo združili zmogljivost in praktičnost. Ne zastonj pravijo, da bo to eno najboljših električnih mestnih koles.

17,5 kilograma težko kolo bo sestavljeno iz koles iz magnezijeve zlitine ter aluminijastega ogrodja. Škoda, da se pri zadnjem niso odločili za ogljikova vlakna kot pri modelu G3, ki je zaradi tega občutno lažji. V ogrodju se bo skrivalo vse, od verig do vseh žic, kar bi pripomoglo k boljčistemu” in modernemu videzu. Znotraj bomo našli tudi avtomatski menjalnik s tremi prestavami, baterijo velikost 375Wh ter elektromotor moči 500W (za ameriški trg) oziroma 250W (za evropski trg). Temu primerna bo tudi hitrost, saj bo isto kolo v ZDA drvelo pri končnih 32,2 km/h, v EU pa 25 km/h. Pri polni bateriji naj bi kolo zdržalo do 50 kilometrov.

Kolo je več kot idealno za mestnega kolesarja, ki pločnik redno menjuje s kakšnim drugim javnim prevozom. Veliko kolo pa pri tem ni najbolj praktično. Vendar takšna praktičnost zelo stane. Za prednaročilo GXi bo treba odšteti 4.199 evrov.

Galerija: GoCycle GXi

GoCycle GXiOdpri galerijo

The e-Beetle Volkswagen e-Beetle: Volkswagnova klasika je postala električna Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul Nespresso RE:CYCLE: švedsko kolo, izdelano iz 300 kavnih kapsul CUPRA Tavascan Concept CUPRA Tavascan: nova študija električne CUPRE Honda E Honda E: to bo eden privlačnejših malih avtomobilov na tržišču! · · ·