Aplikacija Google Earth VR
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Google je predstavil VR-različico aplikacije Google Zemlja – Google Earth VR. Življenje se vse bolj seli v navidezno resničnost. Zdaj nam niti potovati ne bo več treba za detajlen ogled znamenitosti in skritih kotičkov sveta. Dovolj bo naglavni set za navidezno resničnost, ki omogoča raziskovanje sveta v udobju vašega doma. Google z VR-različico svoje aplikacije Google Zemlja, Google Earth VR, namreč zdaj omogoča, da se na virtualno popotovanje kamorkoli po svetu podate zgolj s pomočjo tehnologije za navidezno resničnost. Poslovite se od pakiranja in čakanja na let, zdaj imate resnično lahko cel svet na dlani oz. na glavi, če smo natančnejši.

Sovražite pakiranje? Se bojite letenja? Nimate dovolj denarja za potovanje v Dominikansko republiko? Google z brezplačno aplikacijo Google Earth VR odpira nov način odkrivanja sveta in ga približa tudi tistim, ki se zaradi kateregakoli razloga niso odločili za raziskovanje sveta.

Nedavno je Facebook predstavil idejo o navideznem okolju (Social VR), kjer se bomo lahko družili z naprednimi animirani avatarji, ki bodo sposobni posnemati človekova čustva v realnem času, Google pa je predstavil Google Earth VR, ki nam omogoča, da se kamorkoli po svetu odpravimo z očali za navidezno resničnost in raziskujemo znane in neznane lokacije ter se v udobju doma počutimo, kot bi bili na drugem koncu sveta. Z aplikacijo Google Earth VR in očali lahko navidezno letite ali se udeležite virtualnega vodenega ogleda izbranih lokacij. Pokriva vseh 510.100.000 km² Zemlje.

PREBERITE ŠE: Google Daydream View – kot blazina udoben naglavni sistem za navidezno resničnost

Google Earth VR je na voljo na platformi Steam in za uporabnike navideznega seta HTC Vive. Pozneje naj bi bila aplikacija primerna tudi za naglavne sisteme, kot je Google Daydream. Google Earth VR je druga Googlovo aplikacijo za naglavni VR-sistem Vive, potem ko je ta pred časom lansiral ustvarjalno oz. slikarsko aplikacijo Tilt Brush.

Galerija – aplikacija Google Earth VR:

Aplikacija Google Earth VROdpri galerijo

Foto: Shutterstock Aplikacije 2016: najboljše aplikacije za povečanje števila sledilcev na Instagramu shell aplikacija ki dovoljuje poslušanje otrokovega srčnega utripa Shell: mobilna aplikacija, ki nosečnicam omogoča poslušanje otrokovega srčnega utripa Za uporabo aplikacije Pee World VR potrebujete pametna očala. Uriniranje v VR-načinu – najbolj bizarna uporaba navidezne resničnosti Mobilna igra Pokemon Go podaljšuje življenje. Če igrate Pokemon Go, boste živeli dlje! · · · · · · · ·