fbpx

Google Earth VR – odkrivajte svet v navidezni resničnosti

Aplikacija Google Earth VR

Google je predstavil VR-različico aplikacije Google Zemlja – Google Earth VR. Življenje se vse bolj seli v navidezno resničnost. Zdaj nam niti potovati ne bo več treba za detajlen ogled znamenitosti in skritih kotičkov sveta. Dovolj bo naglavni set za navidezno resničnost, ki omogoča raziskovanje sveta v udobju vašega doma. Google z VR-različico svoje aplikacije Google Zemlja, Google Earth VR, namreč zdaj omogoča, da se na virtualno popotovanje kamorkoli po svetu podate zgolj s pomočjo tehnologije za navidezno resničnost. Poslovite se od pakiranja in čakanja na let, zdaj imate resnično lahko cel svet na dlani oz. na glavi, če smo natančnejši.

Sovražite pakiranje? Se bojite letenja? Nimate dovolj denarja za potovanje v Dominikansko republiko? Google z brezplačno aplikacijo Google Earth VR odpira nov način odkrivanja sveta in ga približa tudi tistim, ki se zaradi kateregakoli razloga niso odločili za raziskovanje sveta.

Z Google Earth VR lahko obiščete najbolj eksotične lokacije brez nakupa letalske karte.
Z Google Earth VR lahko obiščete najbolj eksotične lokacije brez nakupa letalske karte.

Nedavno je Facebook predstavil idejo o navideznem okolju (Social VR), kjer se bomo lahko družili z naprednimi animirani avatarji, ki bodo sposobni posnemati človekova čustva v realnem času, Google pa je predstavil Google Earth VR, ki nam omogoča, da se kamorkoli po svetu odpravimo z očali za navidezno resničnost in raziskujemo znane in neznane lokacije ter se v udobju doma počutimo, kot bi bili na drugem koncu sveta. Z aplikacijo Google Earth VR in očali lahko navidezno letite ali se udeležite virtualnega vodenega ogleda izbranih lokacij. Pokriva vseh 510.100.000 km² Zemlje.

PREBERITE ŠE: Google Daydream View – kot blazina udoben naglavni sistem za navidezno resničnost


Google Earth VR je na voljo na platformi Steam in za uporabnike navideznega seta HTC Vive. Pozneje naj bi bila aplikacija primerna tudi za naglavne sisteme, kot je Google Daydream. Google Earth VR je druga Googlovo aplikacijo za naglavni VR-sistem Vive, potem ko je ta pred časom lansiral ustvarjalno oz. slikarsko aplikacijo Tilt Brush.

Galerija – aplikacija Google Earth VR:

Dodatne Informacije

Več informacij:
store.steampowered.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!