H2O- Pal
V zraku · trend

Pametna steklenička točno ve, koliko vode smo popili in nas opozori, ko je potreben dodaten vnos tekočine.

Pravijo, da kriza rodi dobre ideje. Ali pa jih rodijo potrebe. Kakorkoli, H20-Pal je ena njih. Gre za slovenski projekt, ki trenutno na Kickstarterju zbira sredstva. Avtor ”pametne” stekleničke je Igor Marjanovič in kot pravi je izdelek nastal preprosto iz njegove lastne potrebe po steklenički, ki bi opozarjala in opominjala. Pod vodstvom Marjanoviča je stekleničko razvijala mlada podjetniška ekipa, ki, kot so zapisali na Kickstarterju ”jim je mar za svoje zdravje in zdravje ljubljenih.”

H2O- PalOdpri galerijo

Gre oblikovno in tehnološko dovršen produkt, ki daje posamezniku zabavne in uporabne informacije o navadah pri pitju vode in ga tudi opozori, ko popije premalo. H2O-Pal spremlja in nadzoruje dnevni vnos tekočine. Deluje s pomočjo senzorjev in mobilne aplikacije, na mobilnikih z operacijskim sistemom iOS 7 (iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C in iPhone 5S). Pametna naprava ima vgrajen spomin, deluje preko senzorjev teže in merilca pospeška. H2O-Pal ima vgrajeno bluetooth tehnologijo, ki omogoča sinhroniziranje z mobilnikom, njena poraba energije pa je zelo nizka in tako steklenička lahko več mesecev funkcionira brez menjave baterij. Vse to je skrito v notranjost podlage, tako da vizualno steklenička deluje kot navadna steklenička. A ker to ni ima eno posebnost – drži vodo, vodoodporna pa ni. Zato previdno, ko vas prešini misel o tem, da je skrajni čas, da stekleničko operemo v pomivalnem stroju. To je mogoče, a le ko odstranimo pametne dele stekleničke.

Za zagon proizvodnje potrebujejo 95.000 dolarjev, Marjanovič in ekipa imajo še do 21. novembra 2013 čas, da dosežejo ta cilj.

virtual_store_tesco_south_korea-c Virtualna trgovina – eksperiment ali trend? invergo Invergo – kavni aparat z metodo ročnega kuhanja ironia Grafitar Jade, ki je svoj pečat pustil tudi v Sloveniji MARK WEBER Fotografije nekdanjega taksista z newyorških ulic · · · ·