fbpx

H20-Pal – domača ideja s Kickstarterja

H2O- Pal

Pametna steklenička točno ve, koliko vode smo popili in nas opozori, ko je potreben dodaten vnos tekočine.

Pravijo, da kriza rodi dobre ideje. Ali pa jih rodijo potrebe. Kakorkoli, H20-Pal je ena njih. Gre za slovenski projekt, ki trenutno na Kickstarterju zbira sredstva. Avtor ”pametne” stekleničke je Igor Marjanovič in kot pravi je izdelek nastal preprosto iz njegove lastne potrebe po steklenički, ki bi opozarjala in opominjala. Pod vodstvom Marjanoviča je stekleničko razvijala mlada podjetniška ekipa, ki, kot so zapisali na Kickstarterju ”jim je mar za svoje zdravje in zdravje ljubljenih.”

Gre oblikovno in tehnološko dovršen produkt, ki daje posamezniku zabavne in uporabne informacije o navadah pri pitju vode in ga tudi opozori, ko popije premalo. H2O-Pal spremlja in nadzoruje dnevni vnos tekočine. Deluje s pomočjo senzorjev in mobilne aplikacije, na mobilnikih z operacijskim sistemom iOS 7 (iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 5C in iPhone 5S). Pametna naprava ima vgrajen spomin, deluje preko senzorjev teže in merilca pospeška. H2O-Pal ima vgrajeno bluetooth tehnologijo, ki omogoča sinhroniziranje z mobilnikom, njena poraba energije pa je zelo nizka in tako steklenička lahko več mesecev funkcionira brez menjave baterij. Vse to je skrito v notranjost podlage, tako da vizualno steklenička deluje kot navadna steklenička. A ker to ni ima eno posebnost – drži vodo, vodoodporna pa ni. Zato previdno, ko vas prešini misel o tem, da je skrajni čas, da stekleničko operemo v pomivalnem stroju. To je mogoče, a le ko odstranimo pametne dele stekleničke.

Za zagon proizvodnje potrebujejo 95.000 dolarjev, Marjanovič in ekipa imajo še do 21. novembra 2013 čas, da dosežejo ta cilj.

Dodatne Informacije

Več informacij na:
www.kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!