Tiny house   Made in Italy   M.A.DI. Home copy
Utrip mesta · arhitektura

Hitro in učinkovito! Tako živimo oziroma stremimo k temu. Sodobne tehnologije nam takšen način življenja seveda omogočajo in zakaj jih ne bi dodobra izkoristili oziroma obrnili sebi v prid. Na primer, zakaj ne bi zgradili hiše v enem samem dnevu, zanjo pa plačali tretjino manj kot do zdaj?

Italijanski arhitekt Renato Vidal je razvil morda najbolj briljantno hišo do zdaj. Poimenoval jo je M.A.D.i. Hiša je modularna bivalna enota, ki jo postavite oziroma razstavite v pičlih šestih urah.

Najbrž si predstavljate kartonasto hišico, ki jo že prva močnejša burja podre, a se motite. M.A.D.i je varna celo pred potresi. Hiša ne potrebuje betonskih temeljev, saj boste z inovativno tehnologijo privijanja kolov poskrbeli, da bo hišica stabilna. S tem je tudi okolju bolj prijazen objekt.

Sicer hiša M.A.D.i spada v energijski razred B, lahko pa jo preprosto nadgradite v A ali A++. Na voljo imate sončne celice, ki omogočijo popolnoma neodvisno oskrbo z energijo. Na izbiro imate različne velikosti modulov, tako da si prostore lahko sami oblikujete. Najosnovnejši model meri 27 m², največji pa nudi kar 84 m² bivalnega prostora.

Cena za osnovni model je 28.000 evrov, za največjega pa 64.000 evrov.

Galerija – Hiša, ki jo postavite v 6 urah in stane le 28 tisoč evrov

Hiša, ki jo postavite v 6 urah in stane le 28 tisoč evrov.Odpri galerijo
Stavba leta 2017 Stavba leta 2017 je protipotresna hiša Bi imeli lastno igrišče za hokej? Ezicerinks: Bi imeli lastno igrišče za hokej? Premična vikend hišica Premična vikend hišica Snøhetta: prva podvodna restavracija v Evropi Tako bo videti prva podvodna restavracija v Evropi · · ·