Preselite se v švicarsko vasico Albinen in zaslužite neverjetno vsoto

Iščete nov dom? Novo mesto, novo državo? Potem imamo za vas morda pravo rešitev. Utopična švicarska vasica Albinen, ki leži v osupljivem kantonu Valais, zdaj namreč družinam ponuja zajetno vsoto denarja, da se preselijo v to nekoliko bolj odročno skupnost.

Albinen je tiha, mirna vasica s spektakularnim razgledom, a po besedah ‘župana’ občine družine in mladi odhajajo kot po tekočem traku. Zdaj se je število prebivalcev zmanjšalo na 240 ljudi, šola je zaprta, 7 preostalih otrok pa se je bilo tako prisiljenih preseliti drugam. In kaj lahko stori tako mala vasica v tej bogati državi? Plača tistim, ki se bodo v njej naselili, seveda.

Namen pobude je zvabiti družine in osebe, mlajše od 45 let, ki se želijo preseliti in si ustvariti nov dom. Vsak odrasli naj bi za 10 let prejel kar 25 tisoč švicarskih frankov (21.500 evrov), vsak otrok pa bo prinesel dodatnih 10 tisoč švicarskih frankov. To pomeni, da bi lahko družina štirih zaslužila tudi 70 tisoč švicarskih frankov in to pod pogojem, če v Albinenu kupi nepremičnino v vrednosti vsaj 200 tisoč švicarskih frankov (172 tisoč evrov).
Le kaj bi bilo, če bi se tja preselil ruski kmet Feodor Vassilyev, ki je s svojo prvo ženo naredil kar 69 otrok?

Galerija – Preselite se v švicarsko vasico Albinen in zaslužite neverjetno vsoto

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši hoteli v Sloveniji po mnenju popotnikov (Tripadvisor)