Honor 8X.
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Huawei je znova razveselil privržence blagovne znamke Honor. Predstavil je pametna telefona 8X in 8X Max, ki pozornost vzbujata predvsem z velikanskim ohišjem.

Honor 8X ima 6,5-palčni zaslon, medtem ko Honor 8X Max ponuja še večji 7,12-palčni zaslon. Modela na prvi pogled spominjata na računalniško tablico.

Telefona sta zelo podobna svojemu predhodniku 7X. Na njuni zadnji strani sta senzor za prepoznavanje prstnih odtisov in tudi dvojna kamera. Kritiki so razočarani nad tem, da ne ponujata priključka USB-C. Uporabnikom bo sicer na voljo priključek Micro USB.

8X in 8X Max, ki ju poganja operacijski sistem Android Oreo, podpirata Wi-Fi s frekvenco 5 GHz.

Aparata se med seboj občutno razlikujeta. V notranjosti modela 8X najdemo procesor Kirin 710, medtem ko je za delovanje modela 8X Max odgovoren procesor Snapdragon 636. Manjši od obeh telefonov se lahko pohvali s kamero in zaslonom z višjo ločljivostjo od svojega večjega brata. Prav tako ponuja možnost, da prostor na delovnem pomnilniku razširite do 6 GB. 8X Max v nasprotju s tem vključuje 4 GB nerazširljivega RAM-a, a se hkrati ponaša z zmogljivejšo baterijo z zmogljivostjo 5000 mAh.

Izdelka trenutno še nista na voljo slovenskemu trgu. Priporočamo ju zlasti tistim ljubiteljem mobilnih telefonov, ki jih zadovoljijo ugodna cena, moderni dizajn in solidne specifikacije.


Wiko_IFA2018_Harry2_Lifestyle-01_LD IFA 2018: pametni telefoni Wiko View2 Go, View2 Plus in Harry2 Sony Xperia XZ3 IFA 2018: Sony z novim pametnim telefonom Xperia XZ3 premika meje Pocophone F1 nekoliko spominja na iPhone. Xiaomi Pocophone F1: vrhunske specifikacije, noro nizka cena FOTO 1 - naslovna_S9 in S9+ neskončni zaslon Kako s telefonom narediti najboljše poletne fotografije · · · ·