Hover 2: dron, ki zelo natančno samodejno leti
V zraku · tehnologija · gadgeti

Samodejni letalniki oziroma droni postajajo vse pametnejši. Z vsakim novim modelom pridobivajo na sposobnosti samodejnega leta. Tako je tudi z dronom Hover 2, ki kljub svojim pametnim značilnostim še ohranja dosegljivo ceno.

Hover 2 oblikovno sledi predhodniku, kar pomeni, da tudi ta različica ima zaščitene propelerje, ki se ne poškodujejo ob strmoglavljenju ali pri trku z oviro. Vseeno pa tudi novi model ima nekaj težav z letenjem v vetrovnih razmerah. Je pa mogoče zaščitno ohišje sneti.

Dron Hover 2 ima na hrbtu dve kameri na vrtečem se nosilcu, kar imenujejo optični radar. Ta mu daje občutek globine okolice, ki jo lažje zazna in se ji med letom izogne (da ne bi v kaj trčil). Oči ima ves čas usmerjene na ‘tarčo’ oziroma osebo, ki jo spremlja in snema. Nenazdanje je to tudi njegov namen.

Fotografije so ločljivosti 12 milijonov pik, video pa 4K pri 30 sličicah na sekundo oziroma 120 sličic, če snema v polni HD razločljivosti (1080p).

Ker je vgrajenega pomnilnika le 8 GB, je na dronu Hover 2 reža za pomnilniške kartice. Baterija zadošča za do 23 minut letenja, zraven pa je radijski krmilnik z dosegom dobrih pet kilometrov. Dron je več kot  ‘vroč’, saj je na Kickstarterju že zbral skoraj milijon dolarjev.

Galerija slik – Hover 2

Hover 2Odpri galerijo

foto: McLaren OnePlus 6T McLaren OnePlus 6T: sodelovanje, ki prinaša ultimativno hitrost Bose Frames: ko sončna očala postanejo slušalke. Bose Frames: ko sončna očala postanejo zvočniki ecgdjiosmopocketd8f731ee38fa42f39ff637ce5ed6db23_871915_manual DJI OSMO Pocket: miniaturna kamera z umirjevalnikom slike Crosley CT100: podoživite glasbo prejšnjega stoletja z ikoničnim retro kasetofonom. Crosley CT100: podoživite glasbo prejšnjega stoletja z ikoničnim retro kasetofonom · ·