Hover 2: dron, ki zelo natančno samodejno leti

Hover 2: dron, ki zelo natančno samodejno leti

Samodejni letalniki oziroma droni postajajo vse pametnejši. Z vsakim novim modelom pridobivajo na sposobnosti samodejnega leta. Tako je tudi z dronom Hover 2, ki kljub svojim pametnim značilnostim še ohranja dosegljivo ceno.

Hover 2 oblikovno sledi predhodniku, kar pomeni, da tudi ta različica ima zaščitene propelerje, ki se ne poškodujejo ob strmoglavljenju ali pri trku z oviro. Vseeno pa tudi novi model ima nekaj težav z letenjem v vetrovnih razmerah. Je pa mogoče zaščitno ohišje sneti.

Dron Hover 2 ima na hrbtu dve kameri na vrtečem se nosilcu, kar imenujejo optični radar. Ta mu daje občutek globine okolice, ki jo lažje zazna in se ji med letom izogne (da ne bi v kaj trčil). Oči ima ves čas usmerjene na ‘tarčo’ oziroma osebo, ki jo spremlja in snema. Nenazdanje je to tudi njegov namen.

Fotografije so ločljivosti 12 milijonov pik, video pa 4K pri 30 sličicah na sekundo oziroma 120 sličic, če snema v polni HD razločljivosti (1080p).

Ker je vgrajenega pomnilnika le 8 GB, je na dronu Hover 2 reža za pomnilniške kartice. Baterija zadošča za do 23 minut letenja, zraven pa je radijski krmilnik z dosegom dobrih pet kilometrov. Dron je več kot  ‘vroč’, saj je na Kickstarterju že zbral skoraj milijon dolarjev.

Galerija slik – Hover 2

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Zvok, ki vas prevzame: tako glasbo čutijo Jure Košir ter Mike in Jasna Vale