s8-trailer-1920
Kulturni izbor · film

Že veste, kaj prinaša 8. sezona priljubljene serije Igra prestolov? Da boste do 14. aprila, ko je napovedana premiera zadnje sezone Igre prestolov, lažje počakali, smo za zbrali vse, kar morate vedeti pred začetkom predvajanja.

Dolgo smo čakali … in dočakali! Pred nami je 8. sezona serije Igra prestolov. Počakati bo treba še dober mesec (premiera je napovedana za 14. april). Kaj morate vedeti pred začetkom serije?

1. Zadnja sezona bo imela 6 epizod. Lahko se zgodi, da bodo zato po minutaži daljše.

2. Tyrion se najbrž ne bo zaljubil v Daenerys, čeprav smo v zadnji epizodi sedme sezone dobili občutek, da so dejanja Tyriona podžgana z romantičnimi čustvi in ljubosumjem.

View this post on Instagram

Hand of the Queen. #GameofThrones

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

3. Najverjetneje so posneli več koncev, da bi se tako izognili predčasnemu razkritju finala oziroma “spoilerjem”.

4. Ponovno bomo videli Zmajsko leglo (Dragonpit). Mestne oblasti Seville so namreč dale zeleno luč za snemanje na ruševinah Itálice.

5. Brezmadežni (The Unsullied) se bodo prvič borili v snegu.

6. V Zimišču (Winterfell) bo velika bitka. Naši priljubljeni junaki – Arya Stark, Sansa Stark, Jon Snow, Brienne iz Tartha, Daenerys Targarygen in Tyrion Lannister – se bodo končno borili proti Nočnemu kralju in vojski mrtvih. To naj bi bil najdaljši zaporedni boj v zgodovini serije, režiser David Nutter pa obljublja, da se boste počutili kot v filmih o superjunakih.

7. Osma sezona bo imela nekoliko bolj umirjen tempo, zato naj ne bi imeli občutka, da se ustvarjalcem serije z velikim finalom mudi.

8. Pričakujemo lahko večje število novih likov, čeprav gre verjetno za manj pomembne.

9. Najbrž se bo za sezono ali dve vrnila tudi Melisandra. Ta je v sedmi sezoni, potem ko je imela videnje lastne smrti, zapustila Westeros in odšla v Volantis.

10. Tormund Giantsbane je sodeč po napovedniku za osmo sezono serije preživel padec Zidu. Ko smo ga nazadnje videli, se je bojeval z Viserionom, njegova usoda pa je bila vse do nedavnega napovednika skrivnost.

View this post on Instagram

The trailer is here. #GameofThrones (LINK IN BIO)

A post shared by gameofthrones (@gameofthrones) on

11. Serija bo imela “zelo zadovoljiv, ampak tudi zelo presenetljiv” konec. Igralec Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister) je namreč za Huffington Post povedal, da je zaključek serije tako dober, da je piscem napisal “Mislim, da ne bi mogli bolje zaključiti te zgodbe.” Prav tako je dejal, da je ta sezona “vse, kar je upal, da bo”.

12. Ko se bo serija Igre prestolov končala, pridejo na vrsto predzgodbe. Teh naj bi bilo vsaj pet, v eni (The Long Night) pa naj bi zaigrala tudi Naomi Watts.


To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče To morata gledati na prvem zmenku: poredni filmi, ob katerih vama bo vroče freddie mercury in mary austin 20+ fotografij Freddieja Mercuryja in njegove prve in edine ljubezni, Mary Austin Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha Marca v kino: navdihujoči filmi in doza smeha 0f4be43c4171da2bfcd53c97632fc0c8c1c86f858206393bcf7598f2b2ac6da7-770x443@2x Oskarji 2019: to so zmagovalci oskarjev · · ·