Infiniti Q60 Project Black S Concept
Utrip mesta · mobilno

Tako kot se je tehnologija, razvita za vojsko in Naso, prebila na komercialni trg, enako velja za tehnologijo formule 1. Zadnji primer je Infiniti Q60 Black S Concept, ki je plod sodelovanja Infinitija in Renaultovega moštva v formuli 1 Renault Sport Formula One.

Infiniti je prestižna znamka japonskega Nissana, ki že lep čas tesno sodeluje z Renaultovo ekipo formule 1, s katero skupaj izpopolnjujejo sistem za regeneracijo zavorne moči (KERS), ki ga ima tudi letošnji dirkalnik R.S. 17. Ta pobira odpadno energijo, ki nastane pri zaviranju in zgorevanju. To shrani v litij-ionskih baterijah, ki pomagajo motorju z notranjim zgorevanjem in vrtenju turbin.

PREBERITE ŠE: Infiniti Vision GT – koncept, ki mu je uspel skok iz digitalnega v resnično okolje

Z znanjem iz formula 1 je nastal koncept Infiniti Q60 Black S, ki je dirkaško opremljen Q60 ali, z besedami Tommasa Volpeja, športnega direktorja pri Infinitiju, utelešenje formule 1 na običajni cesti. Zaradi tega je dobil bolj agresiven videz (maska sicer ostaja nespremenjena), ima več zračnih odprtin za hlajenje motorja in aerodinamične dodatke iz ogljikovih vlaken, poganja pa ga 3-litrski šestvaljnik z dvema turbopuhalnikoma v kombinaciji s KERS-om. Motor premore kar 400 KM (296 kW), s KERS-om pa se moč poveča za 25 odstotkov na kar 500 KM (368 kW). Postavili so ga na 22-palčna kolesa.

Galerija – Infiniti Q60 Black S:

Infiniti Q60 Black SOdpri galerijo
Toro Rosso STR12 Vsi novi dirkalniki za novo sezono svetovnega prvenstva Formule 1 Bentley Bentayga Mulliner Bentley Bentayga Mulliner – SUV z razkošjem predsedniškega apartmaja Porsche Panamera Sport Turismo Porsche Panamera Sport Turismo – bolj praktičen kot družinski avto Range Rover Velar Range Rover Velar – ne zgolj avto, tudi digitalni butler · · · · · · ·