Insta360 One X
V zraku · tehnologija · gadgeti

Kamera Insta360 One X se lahko pohvali z zanimivo tehnologijo, ki bo ljubiteljem športa ali zabavnih dejavnosti olajšala snemanje tresočih se videov in fotografij. Informacija o ločljivosti 5,7K je zagotovo osupljiva, hudi triki pa kameri tudi niso neznani.

360-stopinjske kamere so bile bolj kot ne zanimive igrače, saj ločljivost tipala ni zadoščala za uporabne videoposnetke in fotografije. Lahko smo opazovali zanimive destinacije daleč proč, a kaj, ko smo kmalu ugotovili, da so podrobnosti zamegljene. Vsaj delno to težavo omili kamera Insta360 One X, kajti sposobna je zajemati video v največji ločljivosti 5,7K, če se zadovoljimo s 30 sličicami na sekundo.

To je premalo za hitre prizore športnih ali zabavnih dejavnosti, zato lahko ločljivost znižamo na 4K ali 3K in snemamo s hitrostjo 50 oziroma 100 sličic na sekundo. Lahko pa tudi fotografiramo v ločljivosti 18 milijonov pik v načinu HDR (visok dinamični razpon). V vsakem primeru pa pride prav šestosna stabilizacija, ki prepreči, da bi bil video tresoč, fotografije pa zamegljene.

Za kamero so na voljo dodatki, ki so tako ali drugače povezani s zanimivimi triki. Lahko jo vstavimo v pripravo za metanje, podobno Nerfovi raketi iz pene, da med ‘letenjem’ posname okolico v prav posebni vrteči se perspektivi.

Še bolj zanimiva pa je nevidna palica za sebke, ki jo program zazna in pozneje izbriše iz videa, tako da je videti, kot da kamera lebdi nad motivom. Na voljo pa je še nekaj učinkov, kot je hitrejše ali počasnejše predvajanje dela videoposnetka ali pa možnost, da kamera spremlja osebo ves čas v središču posnetka.


42724612_440808223110900_7895086842968172416_n Palm Phone: telefon, ki nas vrača v preteklost Untitled Rekonect Magnetic Notebook: notesnik z magnetnimi listi Google Pixel Slate Google Pixel Slate: tablica, ki bo resna konkurenca iPadu in Surfaceu Facebook Portal Facebook Portal: kamera, ustvarjena posebej za Messeneger · · ·