Instagif: polaroid, ki printa gife.
V zraku · tehnologija

Še pomnite polaroidne fotoaparate? Tiste, ki vam takoj postrežejo s fotografijo? Najbrž se jih spomnite, saj so v zadnjih letih hipsterji za to poskrbeli, če ne drugače. Pa vendar, gre za način fotografije, ki je dosegel vrh priljubljenosti v nekem drugem času. Analognem času. Kaj pa se zgodi, če vzamemo nekaj iz zgodovine, nekaj iz sedanjosti in dobro premešamo? Velikokrat marsikaj zanimivega. Tokrat se je zgodil polaroidni fotoaparat, ki namesto fotografij printa GIF-e.

Instagif NextStep, kot ga je oblikovalec Abhishek Singh poimenoval, je videti popolnoma enako kot fotoaparat Polaroid OneStep s konca 70. let prejšnjega stoletja.

Fotoaparat je Singh izdelal ‘iz nule’, za kar je potreboval kar nekaj tednov, zdaj pa pravi, da bi potreboval zgolj polovico tega časa. Izdelal je kartušo, ki natisne GIF ter ga skozi režo v nekaj sekundah pošlje v vaše roke. Sličica ima polaroidni učinek, kar pomeni, da skozi čas počasi izgine. Singh se je odločil, da celoten postopek opiše tudi na spletu ter tako navdušence izzove, naj se sami lotijo dela. Je pa precej zapleteno delo, saj terja obvladovanje 3D-tehnike tiskanja in modeliranja ter dobro poznavanje elektronike.
Če se boste lotili, srečno!

Galerija – Instagif: polaroid, ki printa gife

Instagif: polaroid, ki printa gife.Odpri galerijo

cover-radio Ruark R7 – radiogram za ljubitelje odličnega zvoka 1 eon introduction1_800x600px EON OD 5. SEPTEMBRA Hero-Phones-Bang 4 razlogi, zakaj kupiti Nokio 8 91Q2qwkPjVL._SL1500_ Dodatek, ki naredi pisalno mizo idealno · ·