fbpx

Sergi Ventura: odštekani lestenci iz 24-karatnega zlata

Odštekani lestenci iz 24-karatnega zlata

Sergi Ventura, španski industrijski oblikovalec, zase pravi, da rad premika meje oblikovanja in umetnosti. Objektom, ki sprva ne delujejo pomembni, želi dati ravno to – pomen. Njegova zadnja kolekcija so svetila, ki odsevajo eleganco in govorijo zgodbe. Svoje delo je začinil tudi s 24-karatnim zlatom.

Torej, 3 stropne in 1 stoječa svetilka spominjajo na že znane figure ali predmete. Za navdih si je Ventura izbral plešočo balerino, violino, ptico, ki išče za hrano, ter cvetove rož na balkonu. Oblikovalec je za osnovni material uporabil aluminij, ki ga je nato prevlekel s 24-karatnim zlatom, bakrom ali ga pobarval v črno oz. belo barvo. Vsaka svetilka je zahtevala še posebno tehniko obdelave, od pihanja stekla do ročnega ukrivljanja.

Na svoji spletni strani Ventura cen ne razkriva. Če si svetilke želite, morate poslati najprej povpraševanje. Si pa lahko mislimo, da med najcenejša svetila ne spadajo ravno.

Galerija – Odštekani lestenci iz 24-karatnega zlata

Dodatne Informacije

Več informacij:
sergiventura.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!