Pametni telefon iPhone 7
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Pametni telefon Phone 7 je tu! Novi iPhone je Apple predstavil na svojem gala dogodku v avditoriju Bill Graham Civic Auditorium v San Franciscu. Ta je brez priključka za slušalke, z dvojno kamero, ki omogoča optično povečavo slike, z na dotik občutljivim gumbom za preklop na domači zaslon, boljšo baterijo (z do dve uro daljšo avtonomijo kot pri predhodniku), odmerjeno mu je več prostora za shranjevanje (pa pa 16 GB), zmogljivejši procesor in 25 odstotkov bolj svetel zaslon. Na voljo sta modela iPhone 7 in iPhone 7 Plus. V Slovenijo novi iPhone prihaja 23. septembra 2016.

Pa ga imamo, iPhone 7! Apple se ni izneveril tradiciji in je na septembrskem dogodku predstavil novi iPhone. Na voljo bo v dveh velikostih, in sicer s 4,7-palčnim (iPhone 7) in 5,5-palčnim (iPhone 7 Plus) zaslonom HD Retina (ločljivosti 1334 x 750 oz. 1920 x 1080 slikovnih točk) s funkcijo 3D Touch. 25 odstotkov svetlejši zaslon prinaša kinematografske standarde barv. Oblikovno sta nova iPhona skoraj povsem enaka modeloma iPhone 6S in iPhone 6S Plus, s čimer je Apple prekinil drugo tradicijo, to je bienalno oblikovno posodobitev. Po novem iPhone nima več mehaničnega gumba Home, ki je zdaj občutljiv le še na dotik.

V zameno za tanjše ohišje se je Apple znebil klasičnega 3,5-milimetrskega priključku za slušalke – namesto tega je slušalke mogoče uporabljati prek Applovega priključka Lightning (njegov ustreznik v svetu Androidov je microUSB) oz. prek brezžične povezave. V povezavi s tem je Apple predstavil tudi brezžične slušalke Airpods (cena 159 ameriških dolarjev), ki so opremljene s čipovjem W1, ki skrbi za povezavo med napravo in slušalkami. Avtonomija slušalk znaša pet ur oziroma 24 ur ob uporabi polnilnega ohišja. Uporabniki, ki bi raje uporabljali svoje stare slušalke, torej takšne z analognim priključkom, bodo lahko uporabili poseben pretvornik signala, ki ga bo Apple dodal vsakemu iPhonu 7.

PREBERITE ŠE: Pametna ura Apple Watch Series 2: pretrgane spone z iPhonom

iPhone je že zdaj slovel po odlični digitalni kameri, s kar dvema digitalnima kamerama ločljivosti 12 MP (ƒ/1.8) in šestslojnim objektivom in optičnim stabilizatorjem slike pa letvico postavlja še precej više. Kamera omogoča 2-kratno optično povečavo, fotografijo pa bo moč povečati do 10-krat, ne da bi trpela kakovost. Dvojna kamera je sposobna zajeti širokokotne posnetke in ustvariti učinek globine (t. i. bokeh). Prednja kamera ima 7 MP. Uporabniki bodo pozdravili tudi več prostora za shranjevanje podatkov. Najzmogljivejšemu modelu so tako odmerili kar 256 GB. Različica s 16 GB je preteklost, vse skupaj se zdaj začenja pri 32 GB prostora za shranjevanje podatkov (na voljo bo v različicah z 32, 128 in 256 GB).

iPhone 7 je opasan s 4-jedrnim procesorjem A10 Fusion, ki je 40 odstotkov hitrejši v primerjavi z 2-jedrskim procesorjem A9, ki je vgrajen v modela iPhone 6S in iPhone 6S (od procesorja v prvem iPhonu iz leta 2007 je hitrejši kar 120-krat). Vanj so inženirji namestili operacijski sistem iOS 10. Baterija naj bi zagotavljala do 14 ur avtonomije, na še dodatno več lahko računate pri modelu iPhone 7 Plus. Vrača se črna barva, in sicer v kar dveh odtenkih – jet black in black. Poleg teh bo na voljo še v srebrnem, zlatem in rožnato zlatem odtenku. iPhone z drugim zvočnikom dobiva tudi stereo zvok. Prednaročila za iPhone 7 in iPhone 7 Plus bo na izbranih trgih Apple začel zbirati 9. septembra 2016, na voljo pa bosta od 16. septembra dalje. V Slovenijo novi iPhone dostavijo 23. septembra 2016.

Novi iPhone, iPhone 7:

Pametni telefon iPhone 7Odpri galerijo

EISA 2016-2017 EISA 2016–2017: podeljeni evropski oskarji za pametne telefone Pametni telefoni Huawei Nova Huawei Nova – novo ime v Huaweievi ponudbi pametnih telefonov Osebni računalnik Ockel Sirius A Ockel Sirius A: prenosni osebni računalnik, zamaskiran v pametni telefon Honor 8 Predstavitev: Honor 8 je dokaz, da ste svoj pametni telefon preplačali · · · ·