fbpx

Pametna ura Apple Watch Series 2: pretrgane spone z iPhonom

Pametna ura Apple Watch Series 2

Apple je poleg nove generacije telefona iPhone predstavil tudi pametno uro Apple Watch Series 2, naslednico pametne ure Apple Watch, ki jo je predstavil pred skoraj dvema letoma. V tem času je Apple postal druga najbolj prodajana znamka ur na svetu! V novo generacijo pametnih ur so vgradili samostojni GPS-sprejemnik, s čimer je merjenje telesnih aktivnosti postalo neodvisno od iPhona. Apple je predstavil tudi poseben model Apple Watch Nike+, ki ga je predstavil skupaj s podjetjem Nike in bo razveselila vse tiste, ki so fizično aktivni. Poleg tega bo od 16. septembra 2016 dalje na voljo tudi keramična različica.

Ne le iPhone 7, tudi pametna ura Apple Watch Series 2, Apple Watch druge generacije, odmeva. Na zapestju je nova generacije pametne ure videti povsem enako kot Apple Watch prve generacije – kvadratno ohišje in nešteto paščkov, med katerimi lahko izbirate. Izstopata keramično ohišje (poleg Apple Watch Edition, ure iz bele keramike, ki bo precej dražja in težja, bo na voljo tudi standardno aluminijasto ohišje in ohišje iz nerjavečega jekla) in poseben model Apple Watch Nike+. Seveda pa ne moremo enako trditi za dogajanje pod površjem, kjer se je spremenilo marsikaj. Na bolje, kakopak.

Pametna ura Apple Watch Series 2 prinaša številne izboljšave.
Pametna ura Apple Watch Series 2 prinaša številne izboljšave.

Ura je zdaj vodoodporna do 50 metrov globine (nosite jo lahko med tuširanjem ali plavanjem, podobno kot zapestnico Fitbit Flex 2), pohvali se lahko z lastno satelitsko navigacijo GPS, s čimer je presekala popkovino z iPhonom in se osvobodila, zanjo bo kmalu na voljo tudi priljubljena mobilna igra Pokemon Go. Je 50 odstotkov hitrejša kot predhodnica, za kar se lahko zahvali novemu 2-jedrnemu čipu. Nov zaslon je dvakrat svetlejši (1000 nitov), izboljšani so senzorji za merjenje srčnega utripa in na zdravje fokusiran operacijski sistem watchOS 3, ki zdaj omogoča takojšnje odpiranje aplikacij. Močno je spremenjen tudi uporabniški vmesnik, ki nudi boljši pregled.

PREBERITE ŠE: To je novi iPhone, iPhone 7!


Nova Applova pametna ura bo na voljo od 16. septembra 2016 dalje (Apple Watch Nike+ bo naprodaj v drugi polovici oktobra 2016), in sicer za od 369 ameriških dolarjev naprej, a le v 25 državah, med katerimi pa ni Slovenije. Za uro s keramičnim ohišjem bo treba odšteti najmanj 1.249 dolarjev. Barve? Zlata, rožnato zlata, srebrna, vesoljsko siva in črna.

Dodatne Informacije

Več informacij:
apple.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!