iphone-8-red
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Apple je vnovič pokazal, da si zasluži naziv družbeno odgovornega podjetja. Tokrat je predstavil iPhone 8 in iPhone 8 Plus v rdeči barvi. Novi različici telefonov sta plod sodelovanja med Applom in fundacijo RED, ki se bori proti virusu HIV.

Fundacijo sta leta 2006 ustanovila Bono, pevec skupine U2, in aktivist Bobby Shriver. Do danes je RED organizaciji The Global Fund namenil že 500 milijonov dolarjev oziroma nekaj več kot 400 milijonov evrov. Sredstva so porabljena za raziskave virusa HIV in boj proti aidsu v afriških državah Gani, Keniji, Lesotu, Ruandi, Republiki Južni Afriki, Svaziju, Tanzaniji in Zambiji.

Apple del prihodkov od prodaje rdečih telefonov nameni RED-u in tako prispeva svoj delček v boju proti zahrbtni bolezni.

Novi iPhone 8 in iPhone 8 Plus vas bosta prepričala z rdečim ohišjem v kombinaciji s črnim steklom na sprednji strani. Specifikacije so enake kot pri iPhonu 8, ki smo ga že dodobra spoznali. Napravo poganja čip A11 Bionic, dobite pa jo lahko v različicah s 64 GB ali 256 GB prostora za shranjevanje.

Za tiste, ki si bolj kot iPhone 8 želite iPhone 10, je Apple pripravil posebno ponudbo. Na voljo bo namreč tudi posebni RED usnjeni ovitek za iPhone 10.

Foto_Samsung Galaxy S9 in S9+_spremenite vsakodnevne trenutke v nekaj posebnega (1) Samsung Galaxy S9 in S9+: Več akcije, manj zamegljenosti apple-091217-iphone-x-4114 Apple naj bi za 2020 drastično spremenil iPhone Huawei-P20-Pro Huawei P20, P20 Pro in P20 Lite: zmagovalni trojček ACTION-X3_ESPARON-4382-SCREEN Crosscall Action-X3: SUV na področju pametnih telefonov · · ·