Italijanska kuharica razkriva: to so ključne napake pri pripravi testenin, ki jih delamo vsi
Utrip mesta · kulinarika

Mnogi mislijo, da so mojstri v pripravi testenin, a še zdaleč ni tako. Katere napake pri pripravi testenin delate tudi vi?

Kuharica Antonella Rana, nečakinja Giovannija Rane, očeta testenin Rana, poudarja, da pravi italijanski okus testenin kvarimo s pretirano količino različnih omak in sira.

Sveže testenine so pripravljene v le 2 minutah, medtem ko je za pripravo kupljenih špagetov in makaronov potrebnega nekaj več časa – približno 10 minut. Dodati jim je potrebno kapljico ekstra deviškega oljčnega olja in malo parmezana. Če želite izboljšati njihov okus, lahko dodate še žlico omake. Po Antonellinem mnenju je ključno torej, da upoštevate razmerje med količino testenin in dodatkov!

Kako izdelati pristno paradižnikovo omako? Antonella pravi, da jo izdelate na osnovi različnih vrst zelenjave, kot so paradižnik, čebula, korenje in zelena, vanjo ne dodajajte kečapa. Ne pozabite niti na ekstra deviško oljčno olje, ki jedi daje prijetnejši okus, boljšo barvo in hranilne snovi. S poprom ne smete pretiravati, omako je vredno popestriti tudi z zelišči, kot sta bazilika in timijan.

Najboljše restavracije v Sloveniji 2019: tukaj bomo dobro jedli! Najboljše restavracije v Sloveniji 2019: tukaj bomo dobro jedli! maxresdefault Pasta Grannies: italijanske babice, ki so na YouTubu prava senzacija simitsarayislovenija Simit Sarayi Slovenija: “turški Starbucks” odprl svoja vrata xxx-d0-hor-groundhog-day-mov-01-dvd 5 vrst kave, 5 osebnosti: kaj o tebi pove kava, ki jo najraje piješ? ·