Jaguar I-Pace
Utrip mesta · mobilno

Pred pričetkom avtomobilskega salona v Ženevi so kot vsako leto izbirali med finalisti za izbor evropski avtomobil leta. Laskavi naslov za leto 2019 pripada električnem avtomobilu Jaguar I-Pace, ki je za las prehitel športnega Alpine 110.

Evropski avto leta 2019 je električni Jaguar I-Pace, hkrati pa je to prva evropska lovorika za znamko Jaguar. Po prvem krogu glasovanja je imel Jaguar I-Pace enako število točk kot športni Alpine 110. Na koncu je slavil Jaguar, ker ga je pri glasovanju več novinarjev postavilo na višje mesto v primerjavi z Alpino 110. Tretje in četrto mesto sta zasedla Kia Ceed in Ford Focus.

Prav mogoče je, da evropski naslov ne bo zadnja nagrada, ki jo utegne osvojiti Jaguar – ta je namreč med finalisti izbora za svetovni avto leta. Jaguar I-Pace nastopa v premium segmentu električnih križancev, glavna rivala pa mu predstavljata Tesla z modelom X in Audijev e-tron.

Sicer Jaguar I-Pace dobi svojo moč od dveh elektromotorjev, ki imata skupaj 294 kW (399 KM) moči in kar 694 njutonmetrov navora. Z enkratnim polnjenjem lahko Jaguar I-Pace prevozi do 377 kilometrov dolgo pot in je tehnološko najnaprednejši Jaguar, ki postavlja višje standarde v svetu električnih avtomobilov. Ena lovorika je tako že osvojena, čas pa bo pokazal, koliko jih bo še sledilo.


cover-avto-vlogerji 7 avto vlogerjev, ki jih moraš spremljati, če si avto entuziast Audi SQ5 TDI Novi Audi SQ5 TDI: dizlom še niso šteti dnevi Peugeot e-208 Peugeot e-208: nova generacija tudi na elektriko Ferrari F8 Tributo Novi Ferrari F8 Tributo: v sebi nosi bogat DNA predhodnikov · ·