4 dejanja, s katerimi ubiješ potencial dobrega razmerja

4 dejanja, s katerimi ubiješ potencial dobrega razmerja

Razmerje se ne vzgaja samo od sebe in če ga sabotiraš, ne da bi se tega zavedal, se bo med vama začela oblikovati fantazijska vez, ki je le v vajini glavi, odnos pa se bo dejansko slabšal. Do tega lahko pogosto pride zaradi tvojega prepričanja, impulzivnosti in zaslepljenosti, da je vsega kriva le druga oseba. Ne, tudi ti si, zato razmisli o svojih dejanjih, vzemi se v roke in prenehaj početi stvari, s katerimi iz dneva v dan ubijaš potencial dobrega partnerskega odnosa.

Na začetku razmerja je življenje čarobno, a se stvari spremenijo, ko prvi temen oblak zakrije sonce in se začneta soočati z nenehnimi nesoglasji in prepiri. Sprašuješ se, kaj narediti, da se stvar izboljša in zakaj se stvari nenehno ponavljajo, a ne najdeš odgovora. Razmisli o svojem početju, ker si morda ti izvor problema.

Preden spoznaš, katera dejanja ubijajo potencial dobrega partnerskega odnosa, ti svetujemo, da začneš delovati proaktivno – spremeni sebe, svoja dejanja in odnos do partnerja. In stvari se bodo izboljšale, verjemi!

Partner ti je samoumeven.

Normalno je, da se bosta po več letih v razmerju navadila drug na drugega. Vendar to ne bi smelo pomeniti, da dojemaš svojega partnerja kot samoumevnega. S takšnim vedenjem izražaš nespoštovanje in daješ občutek, da se ni vredno truditi, ker bo tako ali tako partner večno ob tebi. To ustvari napetost med vama, ne da bi se sploh zavedal. Ti se sicer počutiš v redu, ker misliš, da se vedeš normalno, partner pa trpi.

Partner ti je samoumeven.
Partner ti je samoumeven.

Nasvet: Pokaži mu, da ti šteje njegovo mnenje. Z majhnimi gestami izkaži ljubezen, ker bo tako začutil, da se trudiš in boriš zanj. In vajino razmerje ni zgolj navada.

Ljubosumen si.

Kje je meja med zdravo ljubosumnostjo in razdiralnim obnašanjem, ki uničuje življenje obeh? Če je zdravo ljubosumje to, da tu in tam pokažeš svojemu partnerju, da ti je mar, si potem lahko brez slabe vesti. Če s svojim ljubosumjem posegaš v partnerjevo osebnost, ga spreminjaš, prilagajaš in počasi uničuješ, moraš nehati takoj!

Nasvet: Vprašaj se, zakaj si ljubosumen in nesiguren. Ali se želiš še naprej tako počutiti? Na žalost boš potreboval veliko časa, da se spremeniš, a začni delati na svoji samopodobi in samozavesti danes, sicer bo vajino razmerje le še slab spomin.

Varaš ga čustveno.

Če osebo čustveno varaš, si razmerje že skoraj uničil. In zakaj do tega pride? Če se ‘doma’ dolgočasiš in ne dobiš tistega, kar si želiš, si v skušnjavi in tvoje ‘oči’ začnejo pozorneje opazovati druge samske osebe, za katere se zdi, da počnejo vse tisto, kar potrebuješ. In to je zelo nevarno!

Ko dovoliš, da v tvoje življenje vstopi neka oseba, boš avtomatično pozabil na svojega partnerja, postal boš hladen in izgubil zanimanje. Morda se ti bo zdelo, da tvoje vedenje ni nevarno, a verjetno veš, da osebe, ki so v razmerju, ne varajo. In do tega lahko pride zelo hitro.

Varaš ga čustveno.
Varaš ga čustveno.

Nasvet: Osredotoči se na svojega partnerja! Povej mu, kaj si želiš od njega. Pokaži mu, da misliš resno, saj mora razumeti, da imaš potrebe, ki jih bo verjetno zadovoljil kdo drug, če jih nima namena on.

Odzivaš se agresivno in ne želiš rešiti nesoglasij.

Komunikacija je ključna za zdrav odnos. V trenutku, ko ustvarita fantazijsko vez (verjameta, da sta povezana, a vajino razmerje razpada), nisi več pripravljen na razumen pogovor. Postaneš agresiven in se na vsak komentar partnerja odzivaš impulzivno zato, da bi ga utišal. S takšnim vedenjem partnerju sporočaš, da te ne zanima, kaj ima za povedati.

Nasvet: Poskušaj najti, kje je jedro problema. Prisluhni partnerju in se vprašaj, ali je tisto, kar ti partner zatrjuje, resnično. Ne odzivaj se na vsako pripombo impulzivno, temveč premisli, preden kaj rečeš. Misli na tudi njegova čustva.

Delaj na sebi, spremeni svoja dejanja in odnos do partnerja. In stvari se bodo izboljšale.
Delaj na sebi, spremeni svoja dejanja in odnos do partnerja. In stvari se bodo izboljšale.

Izpostavili smo le nekatera dejanja, ki ubijajo potencial dobrega partnerskega odnosa, a seznam stvari, ki jih ne smeš početi, je dolg. Svetujemo ti predvsem, da razmisliš tudi o tem, ali si hvaležen, ker imaš takšno razmerje, ali se izmikaš spolnosti, si nenehno slabe volje in se pritožuješ … Vse to so lahko znaki, da je razmerje razglašeno in da je čas za konkreten pogovor!

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Si želiš zdravo razmerje? Pojdi na zmenek z enim izmed teh 3 astroloških znamenj!