154041325
Utrip mesta · destinacija

Jeseni narava še zadnjič pred zimskim počitkom pokaže svojo lepoto v neskončnih odtenkih toplih barv. Eksploziji jesenskih barv sledijo tudi organizatorji kulturnih dogodkov v Nemčiji, ki v vedno krajših dnevih ponujajo še več kulturnih dogodkov.

Festival luči v Berlinu – med 9. in 20. oktobrom se bo več kot 70 stavb in znamenitosti v nemški prestolnici med njimi Brandenburška vrata, Alexanderplatz, nakupovalni ulica Kudamm in Potsdamer Platz, odelo v živopisane barve med 19. in 23. uro.

Noč muzejev v Kölnu – 9. novembra več kot 40 muzejev svpjih vrat ne bodo zaprli vse do tretje ure zjutraj in s tem obiskovalcem omogočilo nočni ogled svojih zbirk. Noč muzejev bodo obogatili tudi koncerti, gledališke predstave, vodeni ogledi in literarni večeri.

Festival vin v Neustadtu – priljubljeni festival v Neustadtu ob Vinski cesti bo potekal med 4. in 14. oktobrom, na njem pa bomo lahko poiskusili vina in peneča vina iz trinajstih nemških vinorodnih območij, lokalne kulinarične specialitete in sodelovali v ljudskem rajanju na glavnem mestnem trgu.

Münchenski maraton – 13. oktobra se bo po eni najlepših tekaških prog v Nemčiji v dir pognalo okoli 18.000 tekačev, za katere bo navijalo okoli deset tisoč ljubiteljev teka. Pred maratonom se bodo na štiri kilometrski progi za najvišja odličja merili tekači in tekačice v narodnih nošah.

Razstava Wagneriana v Eisenachu – v letu, ko praznujemo 200. letnico rojstva nemškega skladatelja Richarda Wagnerja, si lahko na gradu Wartburg v Eisenachu do 3. novembra lahko ogledamo razstavo Wagneriana. Prav grad Wartburg in njegova okolica sta skladatelja močno navdihnila pri ustvarjanju.


146906445 Madrid – vroča modna zgodba Berlin2 Iz Berlina – z ljubeznijo V bližini sedeža avtomobilskega giganta Volkswagen v nemškem mestu Wolfsburg, je korporacija zgradilo pravo malo mesto, posvečeno avtomobilom pod okriljem Volkswagna. Autostadt – mesto, posvečeno avtomobilu 180463159 Voden kolesarski potep po Ljubljani · · · ·