Jesenske prireditve, ki se jih v Nemčiji splača obiskati

Jeseni narava še zadnjič pred zimskim počitkom pokaže svojo lepoto v neskončnih odtenkih toplih barv. Eksploziji jesenskih barv sledijo tudi organizatorji kulturnih dogodkov v Nemčiji, ki v vedno krajših dnevih ponujajo še več kulturnih dogodkov.

Festival luči v Berlinu.
Festival luči v Berlinu.

Festival luči v Berlinu – med 9. in 20. oktobrom se bo več kot 70 stavb in znamenitosti v nemški prestolnici med njimi Brandenburška vrata, Alexanderplatz, nakupovalni ulica Kudamm in Potsdamer Platz, odelo v živopisane barve med 19. in 23. uro.

Noč muzejev v Kölnu.
Noč muzejev v Kölnu.

Noč muzejev v Kölnu – 9. novembra več kot 40 muzejev svpjih vrat ne bodo zaprli vse do tretje ure zjutraj in s tem obiskovalcem omogočilo nočni ogled svojih zbirk. Noč muzejev bodo obogatili tudi koncerti, gledališke predstave, vodeni ogledi in literarni večeri.

Festival vin v Neustadtu.
Festival vin v Neustadtu.

Festival vin v Neustadtu – priljubljeni festival v Neustadtu ob Vinski cesti bo potekal med 4. in 14. oktobrom, na njem pa bomo lahko poiskusili vina in peneča vina iz trinajstih nemških vinorodnih območij, lokalne kulinarične specialitete in sodelovali v ljudskem rajanju na glavnem mestnem trgu.

Münchenski maraton.
Münchenski maraton.

Münchenski maraton – 13. oktobra se bo po eni najlepših tekaških prog v Nemčiji v dir pognalo okoli 18.000 tekačev, za katere bo navijalo okoli deset tisoč ljubiteljev teka. Pred maratonom se bodo na štiri kilometrski progi za najvišja odličja merili tekači in tekačice v narodnih nošah.

Razstava Wagneriana v Eisenachu.
Razstava Wagneriana v Eisenachu.

Razstava Wagneriana v Eisenachu – v letu, ko praznujemo 200. letnico rojstva nemškega skladatelja Richarda Wagnerja, si lahko na gradu Wartburg v Eisenachu do 3. novembra lahko ogledamo razstavo Wagneriana. Prav grad Wartburg in njegova okolica sta skladatelja močno navdihnila pri ustvarjanju.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so najboljši vodni parki na Hrvaškem za popolno zabavo ob koncu šolskega leta