Recept
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Krompirjevi njoki z lisičkami in češnjevim paradižnikom so čudovita jesenska jed, ki tekne ob hladnejših večerih in razveseli prav vsakega gosta. Tukaj je recept za gurmansko italijansko jed, ki je s slastnimi gobicami, svežimi paradižnički in nežno smetano prava harmonija okusov …

Zakaj ne bi svojih najdražjih razveselili z jesensko poslastico, ki prepriča še tako zahtevnega dobrojedca? Tukaj je recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom, ki preprosto očara.

Recept za krompirjeve njoke z lisičkami in češnjevim paradižnikom

Sestavine:

  • 400 g krompirjevih njokov
  • 400 g lisičk, narezanih na polovice
  • 300 g češnjevcev, narezanih na polovice
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • 250 ml sladke smetane
  • 70 g parmezana
  • belo vino
  • sol
  • sveže mlet poper
  • svež peteršilj, nasekljan

PREBERITE ŠE: Recept: Mini pica z Nutello – ultimativna kulinarična pregreha za vse Nutelloholike

Priprava
Lisičke očistimo, stremo stroka česna in v posodi zavremo vodo za kuhanje krompirjevih njokov. V ponvi segrejemo nekaj žlic olivnega olja, nanj stresemo česen in dodamo lisičke. Pražimo dve minuti, nato zalijemo s kozarcem belega vina. Primešamo sladko smetano in kuhamo približno tri minute. Njoke stresemo v vrelo vodo in jih kuhamo, dokler ne priplavajo na površje. Gobicam dodamo češnjevce, začinimo po okusu in kuhamo še tri minute. Njoke odcedimo in primešamo k omaki. Vse skupaj potresemo s svežim peteršiljem in parmezanom ter postrežemo. Dober tek!

Jabolčna krostata Jesenski recept: super dobra krostata z jabolki in pekanovimi orehi Mini pice z Nutello so vaša nova najljubša sladka kulinarična pregreha. Recept: Mini pica z Nutello – ultimativna kulinarična pregreha za vse Nutelloholike Recepti iz dveh sestavin Recept: Trije sila enostavni recepti za slastne deserte iz dveh sestavin Okusna skutina torta iz treh sestavin Recept: Omamna skutina torta iz le treh sestavin! ·