fbpx

Jesenski recept: slasten bučni kolač s čokoladnimi koščki

Bučin kolač s čokoladnimi koščki

Jesen nas razvaja s toplimi barvami in okusnimi sadeži, ki se kar topijo v ustih. Poleg sladkih kostanjev in hrustljavih jabolk so eden izmed naših najljubših jesensko obarvanih plodov slastne buče, iz katerih z lahkoto pripravimo okusne juhe, pisane rižote in navsezadnje izjemne sladice. Tukaj je recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki, ki ga preprosto morate preizkusiti …

Preizkusite popolnoma preprost recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki, ki je kot nalašč za deljenje s prijatelji, sodelavci in najdražjimi.

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Recept za bučni kolač s čokoladnimi koščki

Sestavine za bučni kolač s čokoladnimi koščki:

  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1 čajna žlička cimeta
  • ¼ čajne žličke pimenta
  • ¾ čajne žličke ingverja
  • ¼ čajne žličke naribanega muškatnega oreščka
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • ¾ čajne žličke soli
  • 1 skodelica nadrobljenega masla
  • 1 ¼ skodelice belega sladkorja
  • 1 veliko jajce
  • 2 čajni žlički vaniljevega izvlečka
  • 1 skodelica bučnega pireja (bučo popečemo v pečici, izdolbemo in pretlačimo v pire)
  • 1 zavojček čokoladnih koščkov

Navodila za bučni kolač s čokoladnimi koščki:
Pečico ogrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko. V srednje veliki posodi zmešamo moko, pecilni prašek in sol. V drugi posodi z električnim mešalnikom zmešamo maslo in sladkor, dodamo vaniljo in jajce ter mešamo, dokler ne dobimo enakomerne zmesi. Dodamo bučni pire in na koncu čokoladne koščke. Maso razporedimo po pekaču in pečemo, dokler robovi ne odstopijo od roba pekača (približno 40 minut). Kolač ohladimo, narežemo na kocke in postrežemo. Dober tek!

Bučin kolač s čokoladnimi koščki
Bučin kolač s čokoladnimi koščki

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.