Jezusove superge
Utrip mesta · moda

Ste si želeli kdaj hoditi po vodi, tako, kot to počne Jezus? Zdaj lahko. Studio MSCHF je namreč v podplat superg Nike Air Max 97 vbrizgal posvečeno oziroma sveto vodo in tako ustvaril “Jezusove superge”.

Digitalni kulturni studio MSCHF je v povezavi z versko simboliko in kultno privlačnostjo uličnega stila ustvaril “Jezusove superge”. V podplat superg Nike Air Max 97 so namreč vbrizgali 60 ml lahno obarvane posvečene oziroma svete vode iz reke Jordan, s čimer bi lahko vsak, ki si bi jih obul, dobesedno “hodil po vodi”. Čevlji, ustvarjeni z nekoliko ironično noto, s tem raziskujejo ideje o pobožnosti tako v religiji kot tudi pri komercialnih izdelkih.

“Jezusove superge” tako nosijo le eno preprosto, a trajno idejo: hojo po vodi. Ta podoba je ovekovečena v evangeliju po Mateju (14, 22-23) in v kulturo zapisana kot podoba božanstva. In votli podplati superg Nike Air Max so ponudili odlično priložnost za nekoliko bolj “meseno” uresničenje.

Superge med drugim krasi tudi jekleni križ, ki se lahko odstrani. Podloga je v supergah iz 100-odstotne volne božjega jagnjeta in prežeta z s svetim kadilom, enim od treh daril, ki so ga ob Jezusovem rojstvu prinesli trije kralji. Rdeča notranjost je svoj navdih poiskala pri rdečih čevljih papeža, superge pa vključujejo tudi citate iz evangelija po Mateju, kot tudi začetnice INRI (Iesus Nazarenus Rex Iudaeoroum oziroma Jezus Nazarečan, judovski kralj).

Jezusove superge raziskujejo kultnost zvestobe znamki ulične mode, uličnemu stilu, kot tudi zvestobo bogati cerkevni tradiciji. Prav trajna, bogata simbolika krščanstva, je v marsikaterem pogledu najgloblje spoznanje tega, k čemur si prizadevajo blagovne znamke. Superge so na voljo v omejeni izdaji na uradni spletni strani, novi modeli pa prihajajo vsak drugi drugi in četrti torek v mesecu

Galerija: Jezusove superge

Jezusove supergeOdpri galerijo

cover-rich-look Enostavni triki s katerimi boš videti bogato! Puma's Rubik's cube: ultrabarvita kolekcija, ki te vrne v otroštvo Puma x Rubik’s Cube: ultrabarvita kolekcija za superpametne FB-cover-photo-LJFWoct2019 LJFW 2019: modni spektakel na novi idilični lokaciji nat2 Od Münchna do Kingstona: nat-2 predstavil superge z listi konoplje ·