NASA pripravila 3D-vizualizacijo Lune za umetnike in ustvarjalce

Če želite svoj film ali videoigro postaviti na Luno, je težko dobiti kvalitetne posnetke in natančne topografske podatke našega naravnega satelita. Toda NASA je pravkar delila uporaben in čudovit nov nabor podatkov samo za ustvarjalce.

NASA je za javno uporabo objavila natančno 3D-vizualizacijo Lunine površine. Tako imenovana CGI Moon Kit, je sestavljena iz podatkov Nasinega luninega izvidniškega satelita, ki že več kot 10 let kroži okoli Lune in zajema topografske podatke. Umetniki in oblikovalci bodo lahko uporabili ta medij ne glede na to, ali gre za animacije, video igre ali druge oblike umetnosti.

3D-vizualizacijo lunine površine
3D-vizualizacijo lunine površine

Satelit, ki je zajemal podatke, je opremljen s kamero, ki deluje kot optični bralnik in gradi sliko po vrstah. Ima tudi laserski višinomer, ki uporablja laserske impulze za zaznavanje lunine površine. CGI Moon Kit vsebuje različne vrste podatkov in slik, ki topografijo prikazuje po barvah, da bodo umetniki lahko te podatke uporabili za ustvarjanje natančne površine Lune skupaj z vsemi njenimi kraterji, planotami in vrhovi. Brezplačen prenos je na Nasini spletni strani.

Dodatne Informacije

Več informacij:
nasa.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najlepši bazeni na hrvaški obali: za užitke, ki jim ni para