ezgif.com-webp-to-jpg (57)
Utrip mesta · destinacija

Na pohodniški poti Juliana Trail ne boste osvojili nobenega gorskega vrha. V spoštljivi razdalji (270 kilometrov v 16 etapah) in ob vznožju očakov vas bo pot vodila po robu Julijskih Alp in Triglavskega narodnega parka.

Juliana Trail vas bo peljala tja, kjer boste začutili pravi utrip življenja v Julijskih Alpah in spoznali bogato naravno in kulturno dediščino tega čudovito osupljivega gorskega sveta z neizmernim biotskim bogastvom. Pot vas bo presenečala z edinstvenimi kulinaričnimi, kulturnimi, poselitvenimi in zgodovinskimi posebnostmi.

Juliana Trail vas ne bo postavila pred izzive junaških osvajanj vrhov, temveč pred osebni izziv iskanja lastne vloge v odnosu do narave in odgovornega turizma.

TEHNIČNI PODATKI

Skupna dolžina: 270 km
Skupna višinska razlika: 10.000 m vzpona in 10.000 m spusta
Skupno število etap: 16
Povprečna dolžina etape: 17,5 km (4–5 ur)

Galerija: Juliana Trail

Loška Koritnica, Log pod MangrtomOdpri galerijo

lroc_color_poles_1k NASA pripravila 3D-vizualizacijo Lune za umetnike in ustvarjalce Garden_village_FOTO_MALA_(54)23 Krompirjeve počitnice 2019: 5 romantičnih eko oddihov v Sloveniji cover-kam-na-izlet Kam na perfekten enodnevni izlet z otroci! shutterstock_332147951 Krompirjeve počitnice 2019: 5 odličnih destinacij za vse, ki imate omejen budget · · ·