Lesene skulpture živali izrezljane z motorno žago.
V zraku · buzz buzz

Jürgen Lingl-Rebetez je umetnik z motorno žago. Kipar z motorno žago, če smo natančni. Njegove lesene stvaritve so tako natančne in življenjske, da človek kar ne more verjeti, da so bile ustvarjene s tako surovim in grobim orodjem.

Nemec Jürgen Lingl-Rebetez se ukvarja z izdelovanjem lesenih skulptur. A medtem ko klasični rezbarji poprimejo za dleta in rezila, on za motorno žago s specialnimi rezbarskimi meči.

PREBERITE ŠE: Nadrealistični tatuji, ki si jih boste želeli še danes

Za mojstra z motorko se je izučil med vajeništvom iz rezbarjenja lesa pod vodstvom Hansa-Joachima Seitfudema, ko je med odmori namesto s standardnimi rezbarskimi pripomočki eksperimentiral z motorno žago. Vse ostalo je zgodovina. Danes je Lingl-Rebetez svetovno znan po svoji obrti in življenjskih umetninah živali. Tudi v Sloveniji imamo sicer kar nekaj mojstrov vihtenja motorne žage, in to ne le med gozdarji, saj motorko uporabljajo tudi nekateri umetniki, ki so se letos že četrtič zbrali na Festivalu kiparjev z motorno žago, obstaja pa tudi društvo.

Odpri galerijo
Bizarne reči, ki jih počnejo pari, ki so že dolgo skupaj Bizarne stvari, ki jih počnejo pari, že dolgo v zvezi Govorica telesa moškega Kaj razkriva njegova govorica telesa? Znanstveno dokazani triki, s katerimi bo vaše razmerje dolgo vroče Znanstveno dokazani triki za dolgo vroče razmerje Patience - timelapse Evrope Patience: timelapse posnetek Evrope, ki vas bo popolnoma očaral ·