Milan Fashion Week
Utrip mesta · moda · ženska moda

Tedni mode jesen/zima 2015 se počasi bližajo koncu. Po New Yorku in Londonu je prišel čas za ogled modnih revij tedna mode jesen/zima 2015 v Milanu. V kolikor vas zanima, s kakšnimi modnimi smernicami je za naslednjo hladno sezono postregla Italija, berite dalje, saj smo pripravili izbor najboljšega, kar je na ogled postavil letošnji “Fashion Week” Milano.

Moschino, Versace, Dolce Gabbana, Missoni in Marni so imena, ki so na letošnjem tednu mode jesen/zima v Milanu (po našem mnenju) pometla s svojo konkurenco. Ikonske modne hiše, brez katerih si sveta mode ne moremo predstavljati, so napovedale čutno, močno in predvsem ženstveno modno sezono jesen/zima 2015. “Fashion Week” Milano 2015 nas je najbolj očaral z jesensko/zimskimi kolekcijami…

Dolce Gabbana jesen/zima 2015

Dolce & Gabbana sta kolekcijo jesen/zima 2015 posvetila vsem mamam. Kolekcija oblačil “Viva La Mamma!” izžareva ženstvenost in eleganco ter sestoji iz belih, črnih in pudrastih elegantnih oblek, plaščev in ogrinjal, ki jih kot rdeča nit krasi cvet rdeče vrtnice.

Dolce Gabbana jesen/zima 2015Odpri galerijo

Missoni jesen/zima 2015

Angela Missoni je kolekcijo jesen/zima 2015 posvetila 80-im prejšnjega stoletja in na piedestal postavila Missonijeve značilne cik-cak vzorce, ki jih sem ter tja prekinejo vzorci marmorja v kričeče vijoličnih odtenkih. Kolekcija sestoji iz oprijetih, telo objemajočih pletenih oblek in kombinezonov, ki jim ostro nasprotujejo preveliki suknjiči z močno poudarjenimi rameni.

PREBERITE ŠE: Kaj prinaša London Fashion Week – jesen/zima 2015

Missoni jesen/zima 2015Odpri galerijo

Marni jesen/zima 2015

Marnijeva kolekcija jesen/zima 2015 je vsekakor ena izmed najbolj močnih kolekcij letošnjega milanskega tedna mode jesen/zima. Consuelo Castiglioni je na modne piste poslala sofisticirano četo, preko katere je predstavila umetnost vrhunskega slojenja tunik, kril, plaščev in krzna. Med modnimi dodatki so bili najbolj zastopani usnjeni pasovi v nevtralnih barvnih odtenkih, ki so bogatemu slojenju navkljub uspešno ujeli žensko silhueto.

Marni jesen/zima 2015Odpri galerijo

Moschino jesen/zima 2015

Največja atrakcija milanskega tedna mode, Moschino, je ponovno presenetila. Tokrat so se po modni brvi sprehodile lepotice, oblečene v prešita usnjena oblačila v odštekanih barvnih kombinacijah, primerna za pobeg v rave sceno 90-ih, dramatične toalete porisane z grafiti in kričeče stylinge, ki asociirajo na hip-hop sceno 90-ih. Lahko bi rekli, da je Jeremy Scott kolekcijo jesen/zima 2015 “taggal” s svojim hip-hop podpisom iz 90-ih, pri tem pa ni pozabil niti na svoje najljubše “Loony Tunes” risane junake…

Moschino jesen/zima 2015Odpri galerijo

Versace jesen/zima 2015

Donatella Versace je s kolekcijo za modno sezono jesen/zima 2015 obrnila nov list, saj je predstavila kolekcijo, ki zagotovo gleda v prihodnost. Inspiracijo je črpala iz sodobne digitalne ere, ki ji vladajo družbena omrežja. Kljub modernim izumom – hashtaggi, emojiji in emotikoni – pa je ostala zvesta tradicionalnim vrednotam modne hiše Versace, ki sta predvsem dobro krojenje in senzualen pridih. Če si katera modna hiša zasluži naslov “najbolj seksi”, je to vendarle Versace.

Versace jesen/zima 2015Odpri galerijo
cover_new 10 najbolj šik žensk visoke mode PicMonkey Collage Ženski čevlji 2015: modni sandali za pomlad/poletje 2015 Pomlad 2015 Moda pomlad 2015 : Najbolj vroči modni trendi za letošnjo pomlad Najboljši “streetstyle” s tedna mode v Milanu. Milan Fashion Week jesen/zima 2015 – najboljši “streetstyle” s tedna mode v Milanu · · · · · ·