Kaj ljudem po svetu v življenju pomeni največ?
Utrip mesta · destinacija

Vse prevečkrat na stvari gledamo samo skozi svoje oči in niti ne pomislimo, da si različne kulture življenje morda razlagajo drugače. Tako nekateri hrepenijo po denarju, drugim je najbolj pomembno zdravje, tretjim varnost, spet četrti na vrh želja postavljajo službo. V infografiki preverite, kaj Slovencem in kaj ljudem v preostalih državah sveta v življenju pomeni največ.

Ameriški portal Movehub je pripravilo nadvse zanimivo infografiko, ki prikazuje, kaj ljudem v vseh državah sveta, vključno nam v Sloveniji, v življenju pomeni največ. Je to varnost, je to dom, je to služba, morda prihodek, ravnotežje med poklicnim in družinskim življenjem, zadovoljstvo z življenjem? Kaj pa zdravje, izobrazba, skupnost v kateri živimo, morebiti okolje?

PREBERITE ŠE: Zanimiva dejstva o najbogatejših ljudeh na svetu #infografika

Podatke so pri Movehubu črpali iz indeksa boljšega življenja, ki ga že od nastanka leta 2011 stalno dopolnjuje Organizacija za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) in danes temelji že na preko 60 tisoč izprašanih. In kakšen je zaključek? Preverite v infografiki.

Screen Shot 2015-04-29 at 11.50.06 Najstarejši posnetki Londona so na voljo na YouTubu Seven Hotel Znani hoteli iz znanih filmov, ki jih lahko dejansko obiščete