jonathan-kemper-1133289-unsplash
V zraku · tehnologija

Pametni telefoni so postali stalnica v vsakdanjem življenju posameznika – in glede na to, da ga uporabljaš praktično ves čas, bi se moral zavedati, da tudi oni potrebujejo premor.
Kako pogosto torej moraš ponovno zagnati svoj pametni telefon?

Strokovnjaki so prepričani, da je uporaba telefona v skladu z njihovimi priporočili ključna pri tem, kako bo ta deloval v prihodnosti. Z upoštevanjem preprostih nasvetov lahko namreč podaljšaš življenjsko dobo svoje najljubše naprave.

Kako pogosto torej moraš ponovno zagnati svoj pametni telefon? Nepisano pravilo pravi, da bi ga moral enkrat tedensko izklopiti, pustiti počivati vsaj eno minuto in ga šele nato vklopiti nazaj.

Med razlogi, zakaj moraš vsake toliko časa ponovno zagnati telefon, je potrebno omeniti zmanjšanje zasedenosti na spominski kartici, preprečevanje sesutja sistema, gladko delovanje naprave in podaljševanje življenjske dobe baterije.

Tvoja baterija se med drugim hitro prazni tudi zaradi števila aplikacij, ki so odprte v ozadju. S ponovnim zagonom boš preprosto zaprl vsa okna in tako prispeval k boljšemu delovanju telefona in k manjši porabi energije. Lahko se zgodi tudi, da pride do sesutja sistema – edem izmed razlogov, zakaj se to zgodi, je pretirana uporaba telefona. Vsaka posodobitev ali naložena aplikacija lahko povzroči težave, ki pa jih je najlažje rešiti s ponovnim zagonom.

Kako ponovno zagnati telefon?

Ponovni zagon telefona z operacijskim sistemom iOS se od tistega z Androidom nekoliko razlikuje.

  • iOS: Istočasno pridrži stranski gumb za vklop/izklop in enega izmed gumbov za upravljanje glasnosti. Na zaslonu se bo prikazal drsnik, na tebi pa je, da ga s prstom potegneš v desno stran. Ko boš želel telefon vklopiti, pridrži gumb za vklop/izklop in počakaj, da se na zaslonu pojavi logotip Apple.
  • Android: Tudi pri telefonih z operacijskim sistemom Android je potrebno za nekaj sekund pridržati stranski gumb za vklop/izklop. Na zaslonu se bo nato prikazal meni, ki od tebe zahteva, da izbereš med izklopom in ponovnim zagonom. Razlika med obema možnostima je v tem, da boš v prvem primeru telefon moral vklopiti ročno (s pritiskom na stranski gumb), v drugem pa se bo ta vklopil samodejno.

Mnogi ljudje se bojijo, da bodo s ponovnim zagonom telefona izgubili nekaj dragocenih odstotkov baterije, kar naj ne bi držalo. Največji krivec za hitro praznjenje baterije je neprestano polnjenje, zato naj bi bilo priporočljivo, da napravo na polnilec priklopiš šele takrat, ko bo to res potrebno.

Dve minuti tedensko, ki jih boš porabil za ponovni zagon svojega telefona, te gotovo ne bosta prikrajšala za pomembne opravke. Telefon vamti bo hvaležen!


BeFunky-collage (5) 6 pametnih kuhinjskih naprav z aplikacijami, ki olajšajo kuhanje galaxy-buds-galaxy-watch-galaxy-note-lap-e1551071201386 Ima Samsung najboljši ekosistem naprav ta hip?! cover-HTC-5G_hub HTC 5G HUB – Taka “naprava” bo v vsakem domu prihodnosti Kako izbrati pravi brezžični polnilec za telefon? Kako izbrati pravi brezžični polnilec za telefon?