Voda z okusom
Utrip mesta · kulinarika

To, da so sladkane pijače zdravju in našim kilogramom popolnoma neprijazne, čivkajo že vrabci na strehi. A kaj, ko je tako težko ostati le pri stari dolgočasni vodi. Zdrava hidracija pa ni nujno suhoparna, saj lahko vodi dodamo zdravo sadje, ki ne popestri le okusa ampak tudi izgled osvežilne pijače.

Osvežujoča sadna voda ni le čudovita na ogled (na Instagramu bomo z njo zadeli v polno) ampak tudi okusna in predvsem bolj zdrava kot marsikater, če ne kar vsi ostali napitki z okusom. Telesu namreč poleg tekočine zagotavlja tudi zadostno mero vitaminov, ki pomagajo pri detoksifikaciji telesa.

Priprava vode z okusom je popolnoma enostavna. Na rezine narežemo nekaj poljubnega sadja oziroma zelenjave (živijo, kumare) in jih vržemo v kozarec ali vrč, ki ga prej napolnimo z vodo in ledom. Mi imamo najraje vodo z okusom limete, malin in sveže mete. Na drugem mestu naše lestvice je osvežilna limonina in metina voda, na tretjem pa voda, v katero damo le nekaj rezin svežih jagod.

Voda z okusom limone in meteOdpri galerijo
Je drago vino res boljše od poceni vina? Eksperiment: Je drago vino res boljše od poceni vina? Odgovor vas bo presenetil! Burger iz oslovega mesa v Pekingu (levo) in morski ježek v Tokiu (desno). Najbolj kul ulična hrana na svetu Zakaj ima sir luknje? Švicarji odkrili, zakaj ima sir luknje Užitne Lego kocke Kako narediti Lego gumijaste bonbone s katerimi se lahko tudi igrate ·