fbpx

Now on Tap – več kot odlična nova funkcija Androida M

Google Now je postal še pametnejši. Google je namreč predstavil novo tekstovno in glasovno funkcijo Now on Tap, ki omogoča da osebni asistent na Androidu preuči vse, kar se dogaja na zaslonu ter samodejno sprejme ustrezne ukrepe. Če to prevedemo v prakso: Now on Tap bo nenehno zbiral informacije o elektronski pošti, ki jo beremo, o novicah, glasbi, ki jo poslušamo, zapomnil pa si bo celo pot, po kateri smo se vozili. Nato nam bo s pomočjo zbranih informacij na uslugo – predvajal nam bo glasbo, nam povedal, kakšno bo vreme, namesto nas rezerviral prosto mesto na podzemni železnici ali v restavraciji, ipd.

Googlov Now on Tap je pravi bralec misli in spremljevalec, ki bo svoje digitalne oči uporabil za nenehno zbiranje informacij o naših aktivnostih na pametnih telefonih. Te bo nato izkoristil za predvidevanje naših potreb. Že samo Google Now nam preda koristne informacije, kot so npr. opomniki za odhod na sestanek, Now on Tap bo šel še korak dalje – zbral bo tiste informacije, ki se priležejo trenutku in temeljijo na tem, kaj počnemo ali pa morda mislimo. Kot pravi pomočnik bo na voljo že samo z daljšim pritiskom na gumb “Domov”. Izredno dobro bi naj izpilili tudi prepoznavanje govora, ki bi naj bilo še natančnejše, kot je bilo do zdaj ter tudi iskanje po spletu (pazi se, Siri!), ki bi naj bilo zdaj s pomočjo Now on Tap krajše in bolj neposredno.

PREBERITE ŠE: Googlov projekt Soli – To ni pametna naprava. To si ti!

Now on Tap bo na voljo s posodobitvijo programske opreme na operacijski sistem Android M, ki bo na voljo konec leta 2015. Funkcijo so predstavili na letni konferenci za razvijalce Google I/O 2015.

Dodatne Informacije

Več informacij:
events.google.com/io2015

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!