f9533943513b111ae0916726a5374550
Utrip mesta · zdravje & lepota

Pravijo, da se moraš toplo obleči vse tiste mesece, ki imajo v svojem imenu črko “R”. Veš, da te le dober teden loči od maja in kmalu boš obula prve sandale, ki razkrivajo tvoja stopala. Veš, kako jih ustrezno pripraviti na ta podvig?

Mesece si hodila v škornjih, bulerjih, gležnjarjih …, ki so sicer ščitili tvoje noge pred nelagodnimi vremenskimi vplivi, a je zaradi njih nastalo veliko več mrtve kože in posušenih žuljev. In zdaj, ko se je sončno vreme končno tu, bodo tvoja stopala ugledala svetlobo dneva, zato je pomembno, da so stopala urejena!

Če imaš težave s kožo, je bolje, da se obrneš na pomoč strokovnjakov, ki bodo oživeli tvoja prizadeta stopala, dobila pa boš verjetno tudi kakšen nasvet, kako zanje ustrezno skrbeti doma. Strokovnjaki svetujejo še, da bi morala za svoja stopala skrbeti vsak drugi ali tretji teden.

KAKO PRIPRAVITI STOPALA NA PRVE SANDALE?

1. Namakanje stopal
Napolni lavor ali vedro s toplo vodo, v katero dodaj sol, ki naj bi zmehčala kožo na stopalih in tako olajšala odstranjevanje odmrlih celic in zasušenih žuljev. Sol naj bi delovala pomirjujoče in ima številne lastnosti, ki poskrbijo za temeljito čiščenje nog.

2. Čiščenje stopal
Če nimaš težavne kože, se lahko kar lotiš odstranjevanja odmrlih celis s pilico za stopala. Če se soočaš s problematično kožo, lahko na stopalo postaviš limono, ki naj bi delovala kot kemijski piling. Ožemi limono, lupino pa uporabi za odstranjevanje trde kože. Položi jo na peto in jo drži gor vsaj eno uro, nato s pilico očisti odmrle celice.

3. Urejanje nohtov
Z nohtov odstrani odvečni lak. Če so se na nohtih naredili rumeni madeži, jih lahko odstraniš tudi tako, da prste namočiš za dve minuti v mešanico treh žlic peroksida in polovico skodelice tople vode. Oblikuj nohte in jih nalakiraj!

4. Vlaženje
Potem, ko zaključiš s temeljitim čiščenjem stopal, je pomembno, da jih navlažiš. Ne smeš pretiravati s kremo in ni priporočljivo, da preveč vlažiš prostor med prsti, ker navlažena koža na tem mestu ustvari popoln prostor za infekcije. Tudi stopala si zaslužijo posebno “ljubezen”, zato jih pomasiraj in tako vtri kremo.

38bIMG_0038 ManiPediSpa: Prebudite lepoto v sebi shutterstock_455533408 Najboljši trdi eko šamponi brez embalaže, ki jih je vredno poskusiti Vadba osrečuje bolj kot denar, pravi znanost Vadba osrečuje bolj kot denar, pravi znanost shutterstock_724757644 Zaradi tega imaš podočnjake, čeprav nisi utrujen ·