Idealna moška postava
Utrip mesta · zdravje & lepota

Lepotni ideali so se skozi zgodovino spreminjali. Kar je bilo lepotni ideal pred 150 leti, danes ni več. Na lepoto, v tem primeru zunanji videz, vedno vpliva več dejavnikov, način življenja ter pogled kultur na pojem lepote. Ljudje ves čas stremimo k temu, da bi bili lepi in občudovani. Navsezadnje smo vizualna bitja. Preverite, kako se je popolno moško telo spreminjalo v zadnjih 150 letih.

Pogled na lepoto se je skozi zgodovino spreminjal. Danes je popolno moško telo (vsaj po zahodnih standardih) takšno z izklesanimi mišicami. A če zavrtimo čas malce nazaj, o izklesanih trebušnih in prsnih mišicah ni bilo ne duha ne sluha. Preselimo se samo 150 let v preteklost in popolno moško telo je današnji ”dad bod” (postava s pivskim trebuhom). Ameriški umetnik Nickolay Lamm je moške lepotne ideale spravil v 3D-modele, da si lahko bolj plastično predstavljamo, kakšni telesni ideali so vladali v zadnjem stoletju in pol.

PREBERITE ŠE: Nazaj v formo: nasveti in namigi za začetek telesne vadbe

Pojem popolnega telesa je odraz družbenih in kulturnih razmer časa. Nanj vplivajo številni dejavniki. Od razpoložljivosti hrane, razmer v gospodarstvu, prevladujoče kulture, prioritet itd. V revnejših časih je bil zato lepotni ideal nekoliko bolj zaobljen in okrogloličen moški, saj je to izkazovalo višji družbeni položaj. S tem je dajal vtis, da ne živi iz rok v usta in si lahko privošči več. Danes so moški, podobno kot ženske, podvrženi precej bolj nerealnim pričakovanjem, ki zahtevajo veliko vlaganja v telo. Kako smo prišli do tega, si lahko ogledate v nadaljevanju, kjer vam predstavimo, kako se je popolno moško telo spreminjalo v zadnjem stoletju in pol.

Kako se je popolno moško telo spreminjalo v zadnjem stoletju in pol:

V 70-ih letih 19. stoletja so bili ''v modi'' široki boki, zaobljeno telo pa je kazalo na višji položaj na družbeni lestvici.Odpri galerijo
Kodrasti lasje Kako do kodrov čez noč (brez segrevanja)? Modni trendi: “in” je “contouring” oz. senčenje vratu Držalo za lak za nohte Tweexy Tweexy – prstno držalo za lak za nohte Gymnastics Nazaj v formo: nasveti in namigi za začetek telesne vadbe · · ·