shutterstock_1023191101
Utrip mesta · kulinarika

Vsakogar v posodi za shranjevanje kruha kdaj pričaka trd kruh. A ne obupajte prehitro nad njim, saj trd kruh v nasprotju s plesnivim še ni za odpis!

Trdega kruha nikar ne mečite v smeti. S tem preprostim trikom je namreč lahko spet tako mehak kot tedaj, ko je pokukal iz peči/-ce!

Sicer pa lahko trd in star kruh porabimo za marsikaj, o čemer si lahko več preberete v prispevku 10 zanimivih idej, kako ponovno uporabiti star kruh, tokrat pa si poglejmo, kako ga z nekaj preprostimi koraki narediti spet tako mehkega, kot je bil tedaj, ko je bil svež.

Kako zmehčati trd kruh

  • Trd kruh najprej prepojite z mrzlo vodo.
  • Nato ga zavijte v alufolijo in ga položite v pečico, ogreto na 200 stopinj Celzija.
  • Pri tej temperaturi ga segrevajte 15 minut.
  • Po pretečenem času odstranite folijo in pustite kruh v pečici še 10 minut.

In ponovno lahko uživate v kot maslo mehkem kruhu!

shutterstock_366109472 9 znakov, da ste vstopili v slabo restavracijo! calypso-meni-TR-Kostanjeva-panna-cotta-cokoladni-crumble-sorbet-klementine- Spomladanski Teden restavracij 2020: do nadaljnega prestavljeno content-pixie-BIlagtD6T8I-unsplash To so kulinarični trendi 2020, drugič: naj bo vegansko, brezalkoholno in s čim manj dodanega sladkorja! shutterstock_618268889 Začinite svoje življenje s soljo nove generacije Salut ·